Blog

Connectivity

U koopt toch ook geen vis bij de slager?

25 apr 2016

Vis koop je bij de visboer, vlees bij de slager en een auto bij een gespecialiseerde dealer. Waarom eigenlijk? Het antwoord is heel eenvoudig. Als je kwaliteit wilt, dan ga je naar een specialist. Je bent zeker van een goed en kwalitatief product dat op tijd en correct geleverd wordt en voldoet aan de gestelde eisen. Mocht er toch een probleem zijn, dan wordt dat op juiste manier opgelost. Hetzelfde geldt voor het afnemen van connectivity voor je netwerk. Connectivity is zo’n essentieel onderdeel van de netwerkarchitectuur, dat het aan te raden is om op dit vlak samen te werken een partij die de juiste specialisten en middelen in huis heeft. Daar gaat deze blog over.

Tom Engels door Tom Engels

Verbindingen vanuit het kantoor naar het datacenter, van kantoor naar kantoor of van datacenter naar datacenter worden steeds belangrijker. Deze verbindingen moeten 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar zijn. Daarnaast moet de connectivity-oplossing naadloos integreren met de andere technologieën, vendoren en producten in je netwerk. Omdat de belangen zo groot zijn, is het verstandig om hierin op te trekken met een specialist. In deze blog bespreek ik vijf zaken die een connectivity-specialist in huis heeft.

Connectivity-specialisten
Connectivity-oplossingen zijn een essentieel onderdeel van de Telindus referentie-architectuur en Telindus Nederland is het Proximus Optical Competence Center in de Benelux. Dit centrum maakt van Telindus de specialist aan wie je de connectivity met een gerust hart kan toevertrouwen. Telindus heeft een gespecialiseerd packet optical team dat bestaat uit gecertificeerde field engineers, support engineers, technical en sales consultants en gespecialiseerde NOC engineers die 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar packet optical-netwerken onderhouden en managen.

Referentie Architectuur Telindus nieuw
Eigen meetapparatuur

Optische netwerken worden steeds complexer. Om optische netwerken op een correcte manier te implementeren is specifieke meetapparatuur noodzakelijk. Denk hierbij aan OTDR-meters om de WAN -vezels door te meten en aan power meters, optical spectrum analyzers (OSA), traffic analyzers, optical power meters, fiberinspectie camera’s, et cetera. Deze apparatuur is binnen het Optical Competence Center steeds beschikbaar om binnen de afgesproken Service Level Agreements (SLA) en met de juiste kwaliteit storingen op te lossen. Meetapparatuur aankopen is de eerste stap, maar je moet er ook mee kunnen werken en vooral de resultaten op de juiste manier interpreteren. Onze engineers zijn hierin getraind en gecertificeerd door de diverse leveranciers van deze meetapparatuur.

Een eigen, lokale spare-voorraad
Connectivity is een netwerkonderdeel in de core van je netwerk waarvoor strakke SLA’s worden afgesloten. Om hieraan te kunnen voldoen zijn alle spare-onderdelen altijd beschikbaar in onze spare-voorraad.

Optical/staging lab
In het optical lab worden netwerken gesimuleerd, problemen gereproduceerd, nieuwe configuraties getest, maar ook nieuwe netwerken gestaged en getest voordat ze bij onze klanten gebouwd worden. Dit garandeert een vlotte migratie.

Optical-staging lab
Service Management Center

Telindus heeft een 24/7 Service Management Center met packet optical-experts die maintenance en support, monitoring, technical management en operational management bieden aan onze connectivity-klanten.

Wilt u graag meer weten over connectivity-oplossingen en de nieuwste ontwikkelingen op packet optical-gebied dan nodigen wij u graag uit voor de Trend Watch van 24 mei. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de nieuwste ontwikkelingen, de fiber business case, WAN-optimalisatie, SD-WAN en netwerkvirtualisatie en orkestratie.

Geïnteresseerd?

Tom Engels
Neem contact op met onze Connectivity- specialist Tom Engels

Tom Engels is Networking Consultant binnen de sales-afdeling van Telindus. Tom werkt al 19 jaar bij Telindus en heeft als engineer, support engineer en technical consultant op de Technical Operations afdeling gewerkt. Hij heeft diepgaande expertise op het gebied van Ciena en Infinera Optical, Carrier Ethernet en encryptie-oplossingen, Software Defined Networking en NFV (Netwerk Functie Virtualisatie). Tom volgt nauwgezet de razendsnelle ontwikkelingen in zijn vakgebied connectivity.

geen reacties
Plaats een reactie