Sovereign cloud: data veilig in de cloud?

Webinar

Sovereign cloud: data veilig in de cloud?

5 juli, 10 uur

Ga je voor een public cloud, een private cloud of toch een hybride oplossing? En hoe beveilig je clouddata zo goed mogelijk, met alle complexe wet- en regelgeving die er is? Je bent niet de enige die met deze vraag rondloopt. 66% van de securityprofessionals noemt dataprivacy en -vertrouwelijkheid als een van de grootste zorgen binnen cloudsecurity, blijkt uit onderzoek van Statista. Hoe zorg je voor voldoende dataveiligheid met sovereign cloud, zodat je wel de vruchten kan plukken van de public cloud? Daar gaat dit webinar over.

Sovereign cloud
Sovereign cloud is een nieuwe, aanvullende cloudoplossing van Microsoft. Het biedt een veilige omgeving voor gegevensopslag en -verwerking dankzij confidential compute. Deze technologie tilt de bescherming van gevoelige data naar een hoger niveau. Je houdt de volledige controle over data, zonder dat deze toegankelijk is voor derden. En dat is fijn, gezien de uitgebreide wet- en regelgeving op dit gebied.

Nieuwe wet- en regelgeving
Of het nu om NIST, GDPR, Schrems II of Privacy Shield gaat: allen maken dataveiligheid tot een uitdaging. Daarbovenop komt de USA Cloud Act, waarmee de Amerikaanse overheid hyperscalers kan dwingen clouddata inzichtelijk te maken. Met de sovereign cloud voldoe je aan deze regelgevingen én kun je je data versleutelen binnen een veilige omgeving waar zelfs hyperscalers zoals Microsoft geen toegang tot hebben. Hoe dat precies zit, hoor je in dit webinar.

Na dit webinar:
– Begrijp je wat dataveiligheid in de public cloud betekent
– Leer je wat de impact van de USA Cloud Act kan zijn
– Weet je wat de sovereign cloud inhoudt
– Snap je de gedachtegang achter confidential computing
– Begrijp je dat confidential computing het laatste sluitstuk is om dataveiligheid in de public cloud te waarborgen

Sprekers: Mark Happel, propositielead Datacenter & Cloud en Zafer Kandemir, Cloud consultant.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.