Transport en logistiek

Digitalisering als drijvende kracht voor de transport en logistiek

Digitalisering als drijvende kracht voor de transport en logistiek

De transport en logistieke sector is volop in beweging. Innovaties gaan snel, onder andere als het om duurzame ontwikkelingen gaat. Dat zorgt ook voor uitdagingen. Digitalisering kan een belangrijke drijvende kracht zijn, onder meer bij het verhogen van de efficiëntie. Waar liggen de kansen?

De transport en logistieke sector moet innoveren om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen. Bedrijven kampen met uitdagingen, zoals de hoger wordende brandstofprijzen en de krappe arbeidsmarkt, onder andere als het gaat om het vinden van chauffeurs.

Trends en big data

De winstmarges van transport en logistieke bedrijven zijn daarnaast klein, waardoor efficiëntie cruciaal is. Er wordt ook steeds meer van bedrijven gevraagd op het gebied van duurzaamheid, wat een andere manier van denken vereist. Door toegenomen transportstromen is de complexiteit bovendien groter geworden. De sector kenmerkt zich daarnaast ook door fusies en overnames.

Al deze ontwikkelingen vereisen ander inzicht. Een goede IT-omgeving kan daarbij een belangrijke drijvende kracht zijn. Er moeten flexibele IT-middelen en –oplossingen zijn om alle applicaties en data veilig te kunnen ontsluiten. Die applicaties en data moeten constant beschikbaar zijn, met vooral een schaalbare infrastructuur.

Verschuiving naar online

Bedrijven hebben ook steeds vaker de behoefte om systemen niet meer aan te schaffen, maar als Saas-dienst (Software as a service) af te nemen. Dat wordt dan maandelijks afgerekend.

Zeker voor transport en logistieke bedrijven die niet gespecialiseerd zijn in IT, is het uitdagend om een moderne en toekomstbestendige IT-infrastructuur op te zetten en te beheren. Het is van belang dat zij een IT-partner vinden die met ze meedenkt en die begrijpt welke uitdagingen er zijn.

Telindus is zo’n partner. Het helpt veel bedrijven naar toekomstbestendige en flexibele IT-platformen. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Thomas Broos.

Thomas Broos

Thomas Broos
Account manager

Cybersecurity

De bescherming en continuïteit van jouw bedrijfsgegevens

Cloud & Datacenter

Optimale integratie van huidige IT met de cloud

Networking

Netwerkbeheer voor jouw organisatie

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.