Software Defined WAN (SD-WAN)

Flexibel en toekomstbestendig bedrijfsnetwerk

Software Defined WAN

In het digitale tijdperk hebben we te maken met vele applicaties, devices en technologieën die toegang hebben tot bedrijfsdata. Daarmee wordt het bedrijfsnetwerk steeds belangrijker maarwordt het ook uitdagender om alles op een veilige manier met elkaar te verbinden. Met name in grote organisaties versnippert het IT-landschap snel en wordt in toenemende mate gekozen om bedrijfskritische applicaties in de cloud te zetten.

Naarmate jouw organisatie groeit, is het met een traditionele WAN-opzet moeilijk om het overzicht te bewaren en goede performance en beschikbaarheid te bieden. Daarmee komt de behoefte om het WAN-netwerk te moderniseren. SD-WAN biedt de oplossing en maakt een einde aan deze complexiteit.

SD-WAN centraliseert jouw netwerk: de gehele IT-infrastructuur is met een cloud-gebaseerde oplossing vanaf één punt te managen en te configureren. Daardoor wordt jouw IT-infrastructuur stabieler, overzichtelijk en veiliger. Het ontlast jouw IT-team en bespaart tijd en kosten. Een groot voordeel van SD-WAN is dat je kritische applicaties voorrang kunt geven boven applicaties die minder belangrijk zijn. SD-WAN schakelt naadloos en volledig automatisch over naar een andere lijn, zoals MPLS, breedband, 4G of 5G.

Daardoor hoef je nooit te vrezen voor downtime van jouw belangrijkste applicaties en is jouw organisatie verzekerd van businesscontinuïteit. Bovendien heb je dankzij de overzichtelijke en uitgebreide beheerapplicatie meer inzicht in jouw netwerk. Met Managed SD-WAN van Telindus word je regisseur van de toekomst.

Voordelen van SD-WAN

  • Betere applicatieperformance
  • 2,5 keer sneller nieuwe diensten uitrollen
  • Minder downtime
  • Transparantie middels een dashboard
  • Secure by design

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.