Lokale overheid

Nieuwe tijden breken aan voor lokale overheden

Nieuwe tijden breken aan voor lokale overheden

Dienstverlening blijvend verbeteren vanuit een veilig en flexibel IT fundament

De maatschappij verandert continu en lokale overheden veranderen mee. Zo zien we bij de gemeenten dat er sprake is van schaalvergroting door herindelingen en samenwerkingsverbanden. Rijkstaken, onder andere op het gebied van zorg en welzijn, worden gedecentraliseerd. Burgers en bedrijven verwachten als e-overheidsconsument veilig en snel toegang tot diensten die lokale overheidsorganisaties digitaal aanbieden. Hoe kunnen publieke diensten die aangeboden worden door gemeenten, provincies, waterschappen en andere instanties voldoen aan de behoeften van mensen en bedrijven?

Steeds nieuwe uitdagingen voor lokale overheden

De steeds veranderende vraag, nieuwe lokale verantwoordelijkheden en strengere privacy- en veiligheidsrichtlijnen maken dat lokale overheden continu worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Hoe realiseer je de behoefte aan een optimale dienstverleningen in die toegenomen druk? Het antwoord ligt in een optimale IT infrastructuur waarbij cybersecurity, gebruik van de cloud en een optimaal IT netwerk geborgd is. Dankzij digitalisering is het gelukkig mogelijk om rekening te houden met alle verschillende individuele wensen.

Als lokale overheid verantwoordelijkheden nemen

Als overheidsorganisatie heb je de verantwoordelijkheid over de gegevens van burgers en bedrijven. Nu de technologie complexer wordt en het aantal cyberaanvallen toeneemt, dwingt dit je om na te denken over de risico’s en tegelijkertijd te voorkomen dat je vastloopt in bestaande beveiligingsmaatregelen.

De tendens van regionalisering en economische clustering stelt lokale overheden voor de opdracht om positie te bepalen. Tegelijk worden gemeenten en provincies door de verschuiving van taken – decentralisaties – steeds meer afgerekend op efficiënte prestaties en klantgerichte dienstverlening.

Burgers en bedrijven hebben een gevarieerd wensenpakket dat ze door digitalisering eenvoudiger dan ooit bekendmaken. Zij verwachten dat de lokale overheid net zo snel en flexibel reageert.

Hoe organiseer je de noodzakelijke transformaties terwijl ‘het loket’ openblijft, de taken toenemen en de budgetten kleiner worden?

Best practices voor de lokale overheid

Wij helpen gemeenten, waterschappen, provincies en lokale shared service centers aan een toekomstbestendig en veilig fundament. Geen experimenten, maar best practices en een voorspelbare aanpak. Hoe we dat doen? Lees hieronder wat andere lokale overheden erover vertellen.

Cybersecurity

De bescherming en continuïteit van jouw bedrijfsgegevens

Cloud & Datacenter

Optimale integratie van huidige IT met de cloud

Networking

Netwerkbeheer voor jouw organisatie

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.