Data veiligstellen in de cloud

Backup services van Telindus

Data veiligstellen in de cloud

De opslag van data moet voldoen aan de Europese en branchespecifieke wet- en regelgeving. Data moet altijd en overal beschikbaar zijn en de securityrisico’s nemen steeds verder toe. Beeld je eens in dat jouw organisatie slachtoffer wordt van ransomware of dat een stroomstoring uw datacenter treft: is disaster recovery dan direct mogelijk? Het hebben van een goede backup is nu belangrijker dan ooit. Niet alleen om data veilig te stellen, maar ook om je business vooruit te brengen.

Backup uitbesteden

Steeds meer organisaties zoeken hulp bij het invullen en uitvoeren van de optimale backup-strategie. Door de backup uit te besteden, wordt de druk op de IT-afdeling verlicht. Hierdoor komt er meer tijd, ruimte en energie vrij om IT in te zetten om de business vooruit helpen. Met een goede backup-strategie adresseer je de veiligheid van jouw informatie. Zo kun je bij een ransomware-aanval bestanden weer terugzetten van voor de datagijzeling. En na een stroomuitval ben je met Disaster Recovery weer snel up and running. Backup-data is ook geschikt om te analyseren ten behoeve van de bedrijfsstrategie. Omdat backup veelal waardevolle maar passieve data betreft, hindert de data-analyse gebruikers niet.

Backup-data kan daarnaast eenvoudig naar de cloud verplaatst worden. Een risicoloze stap die in zeer korte tijd storage en capaciteit vrijmaakt. Telindus helpt bedrijven om hun data veilig te stellen en de kansen die backup biedt te verzilveren met Telindus Data Availability Suite.

Button Stuur Een Bericht

Data backup services voor de cloud

Met de backup services biedt Telindus een nieuwe dienst aan waarmee data op een beveiligde en gecertificeerde manier wordt veiliggesteld binnen en/of buiten het eigen datacenter. Met deze dienst neemt Telindus de zorg van klanten om de beschikbaarheid van hun data uit handen. De backup service kan in drie niveaus worden afgenomen: Storage, Platform en Fully Managed Deze nieuwe dienst speelt in op de toenemende complexiteit van backup en recovery vanwege het toenemende aantal omgevingen waar kritische data staat opgeslagen. Met de huidige digitalisering, en daarmee gepaarde securityrisico’s, is het bovendien essentieel dat data recovery direct mogelijk is. De oplossing voldoet aan (Europese) wet- en regelgeving en biedt een schaalbare backup-oplossing tegen een pay-per-use model.

Bij het Storage niveau verzorgt Telindus beheerde lokale en externe dataopslag, inclusief beheerde connectiviteit. Jij kan dan geowon je eigen backup-software blijven gebruiken. Met het Platform niveau kunnen beheerders via een portal gebruik maken van het backup-platform. Telindus beheert het platform en de verbinding, jij beheert zelf jouw backup. Bij het Fully Managed niveau beheert Telindus de gehele backup-strategie. De Telindus backup services zijn tot stand gekomen in samenwerking met CommVault en Amazon Web Services. De opslag van de data kan op een nader te bepalen locatie worden geplaatst. Deze locatie wordt op basis van de vereisten van de klant bepaald.

Cloud Insight as a Service

Maak je al gebruik van een publieke cloud, zoals Microsoft Azure, en wil je veiligheid van deze omgeving kunnen garanderen? Met onze dienst Cloud Insight as a Service is de veiligheid van jouw publieke cloud op orde. Jouw cloud security governance compliancy is gegarandeerd hoger dan 90%. Daarnaast bieden we een garantie op kostenefficiëntie: jouw cloud cost efficiency is gegarandeerd >95%. Ten slotte heb je toegang tot hoogwaardige cloudexpertise. Dus als beveiliging, kostenbesparing en cloudexpertise hoog op je verlanglijstje staan, dan is Cloud Insight as a Service iets voor jou. Lees hier meer.

Button Stuur Een Bericht

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.