Microsoft Azure ter ondersteuning van je bedrijfsprocessen

Join the cloud revolution!

Azure cloud optimaal gebruiken

Steeds meer organisaties hebben (een deel) van hun bedrijfsprocessen in de cloud staan. Het gebruik van een publieke cloud, waarbij de resources beheerd worden door een externe cloud provider, groeit ieder jaar. Binnen Nederland maken veel bedrijven gebruik van Microsoft Azure als publieke cloud. Middels Azure maken zij de IT-omgeving flexibeler en schaalbaarder. Dit jaar verwacht bijna 75% van de Nederlandse bedrijven gebruik te gaan maken van Azure (bron).

Microsoft Azure is populair. Het aantal (Nederlandse) bedrijven dat gebruik maakt van Azure stijgt exponentieel. Deze groei is te verklaren door de flexibiliteit en schaalbaarheid die public cloud je biedt. Om alles uit de voordelen van Azure te halen moet je veel kennis op doen, en moet je er dus tijd in steken. Onder andere de veiligheid en het beheersen van de kosten van cloud vragen een gedegen aanpak en inspanning.

Azure security

Aan het veilig maken én houden van jouw Azure omgeving ben je, als je het goed doet, veel tijd kwijt. Het op orde houden van jouw security wordt snel oncontroleerbaar, juist doordat de dynamiek van cloud het zo gemakkelijk maakt op resources toe te voegen. Daarnaast ontwikkelen securitystandaarden altijd door om digitale veiligheid te waarborgen. Een omgeving die vorige week compliant was, kan dat dus vandaag al niet meer zijn.

Een veel voorkomend misverstand is dat de volledige verantwoordelijkheid hiervoor bij Microsoft ligt. Dit is wegens het ‘shared responsibility model’ dat wordt toegepast echter niet het geval. Binnen dit model pakt Microsoft hoofdzakelijk de verantwoordelijkheid voor de fysieke en virtuele infrastructuur, alles wat daar bovenop wordt gebouwd is de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Dit betekent dat je als gebruiker zelf verantwoordelijk bent voor de inrichting van jouw Azure omgeving en de data die je er in opslaat.

Azure kostenefficiëntie

Bij de flexibiliteit van Azure horen ook flexibele en vaak onvoorspelbare uitgaven. Meer dan 40% van de Nederlandse cloudgebruikers geeft aan dat kosten besparen hun grootste uitdaging is in de cloud (bron). Dat blijkt ook wel, gemiddeld wordt namelijk 35% van de uitgaven in de publieke cloud verspild (bron). Vooral als de omgeving groter wordt ligt kosteninefficiëntie op de loer. Om binnen de vooraf bepaalde budgetten te blijven is het belangrijk dat je grip houdt op jouw Azure-uitgaven.

Jouw Azure omgeving uitbesteden aan een betrouwbare cloud specialist

Microsoft Gold Cloud

Wil of je kun je niet genoeg tijd besteden aan deze aspecten, kun je overwegen om dit uit te laten besteden aan een derde partij. Telindus kan deze partij voor je zijn. Wij hebben gecertificeerde cloudexperts in huis én zijn door Microsoft erkend als Gold Partner op verschillende gebieden in de cloud. Dit geeft aan dat onze klanten structureel goede resultaten halen uit hun Azure. Tevens is dit de erkenning dat de processen en kwaliteit van de dienstverlening optimaal geborgd is. We behoren tot een selecte groep van partners met de hoogst haalbare status op gebied van Security, Cloud Platform en Application Integration.
Daarnaast zijn we ook Microsoft Gold Partner op de volgende competenties: Application Development, Cloud Productivity, Collaboration and Content, Communications, Data Analytics, Datacenter, DevOps, Enterprise Mobility Management, Messaging, Project and Portfolio Management, Small and Midmarket Cloud Solutions, Windows and Devices, Data Platform.

Azure diensten

Cloud Insight as a Service

Eén van de diensten die we je aanbieden om te helpen in de Azure is Cloud Insight as a Service aan. Hiermee waarborg je drie gebieden in jouw publieke cloudomgeving. We bieden garanties op het gebied van cloudbeveiliging, cloudkostenbesparing en toegang tot hoogwaardige cloudexpertise. Dus als beveiliging, kostenbesparing en Azure expertise hoog op je verlanglijstje staan, dan is deze dienst iets voor jou.

Cloud Management as a Service

Een tweede oplossing om gemoedsrust te krijgen over jouw Azure omgeving is Cloud Management as a Service. Hiermee kun jij gebruik maken van de voordelen van publieke cloud, zonder je zorgen te hoeven maken over de nadelen. Dit geeft jou de kans om je te richten tot wat er echt toe doet: het vergroten van de business. Of dit nu innovaties van je product, je proces of je operatie is, je verlegt de focus naar vooruitgang. De operatie van de benodigde cloud wordt daarbij volledig verzorgd door Telindus.

Cloud Consultancy

Ten slotte kan onze Cloud Consultancy je helpen met de complexiteit van de cloud tijdens het bouwen en onderhouden van jouw Azure omgeving. Hoe complexer de eisen, des te groter de behoefte aan specialistische vaardigheden om deze complexiteit te doorbreken. Te weinig interne expertise gaat ten koste van de effectiviteit van de cloud. Door je niet meer te laten beperken door een gebrekkig functionerende cloudomgeving, kun je profiteren van het concurrentievoordeel dat de cloud biedt. Door deze persoonlijke begeleiding, maar ook door workshops en training, helpen we jouw ICT-team vooruit.

Sectoren voor de Azure dienst

Bouw & Industrie

Het moderniseren van de IT met gebruik van Azure leidt vaak tot vele voordelen, maar ook uitdagingen met zich mee. Met een externe cloud-partner kun je je producten sneller produceren, de efficiëntie verbeteren en de supply chain transformeren en optimaliseren. Zo haal jij het meest uit je IT-investeringen! Bekijk hoe we TenCate Grass geholpen hebben met hun Azure omgeving.

Independent Software Vendors

Steeds meer software draait in Azure. Softwareontwikkelaars bieden software als SaaS-oplossing aan hun afnemers, waarbij de applicatie die ze hebben ontwikkeld in een publieke cloud draait. Wel wil je natuurlijk veiligheid kunnen garanderen aan jouw klanten, zodat zij met een gerust hart gebruik kunnen maken van de software. Kies voor Telindus en maak en houd jouw software veilig. Bekijk hoe Newzoo met onze Azure dienst de security op orde heeft.

Overheid

Vanaf 1 januari 2020 moet iedere overheid voldoen aan de BIO. Het betekent dat je moet aantonen dat de informatie op een juiste manier is beveiligd, en dat je structureel aan het verbeteren bent. Oók als je alleen nog maar aan het experimenteren bent met Azure. Met onze dienst kun je aantonen dat jouw cloud voldoet aan de BIO en is de informatie van jouw bedrijf en burgers optimaal beveiligd. Lees hier hoe we een Nederlandse gemeente hebben geholpen te voldoen aan de BIO.

Onderwijs

Het onderwijssysteem is de afgelopen periode –mede door de coronamaatregelen- drastisch veranderd. Studenten verwachten vlekkeloze toegang tot kennis en informatie. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee, vooral voor de IT. De IT-afdeling van de onderwijsinstelling behoudt in Azure de controle over de IT-infrastructuur. Wel moet alle informatie van jouw instelling en gebruikers veilig zijn. Met onze Azure dienst heb je de veiligheid ingeregeld en kan IT zicht meer focussen op de de leerlingen en de onderwijsmedewerkers, in plaats van "keeping the lights on".

Detailhandel

Azure in de detailhandel maakt het dat retailers flexibeler worden. Hoge beschikbaarheid van de webshop, voorraadsystemen en digitale oplossingen in de retail zorgt dat consumenten altijd kunnen blijven kopen in jouw winkel(s). Tijdens piekmomenten zoals Sinterklaas wil je online bereikbaar zijn, maar je wilt niet het hele jaar door betalen voor deze maximale capaciteit. Azure maakt dit mogelijk, maar dan moet je het wel op de juiste manier inregelen.

Zakelijke dienstverlening

Om concurrerend te blijven moeten zakelijk dienstverleners de efficiency continu blijven verhogen en hun kwaliteit voortdurend waarborgen en zelfs verbeteren. Hierbij speelt digitalisering voor veel bedrijven een belangrijke rol. Data en inzicht moeten altijd en overal beschikbaar zijn, zonder dat dit veiligheidsrisico’s oplevert of er niet voldaan wordt aan wet- en regelgeving. Lees in onze klantcase hoe ValueBlue gemoedsrust kreeg over haar Azure omgeving.

Zorg

De toepassing van technologie in de gezondheidszorg is zich momenteel razendsnel aan het ontwikkelen. Azure helpt de gezondheidszorg voor betere inzichten en resultaten. De informatiebeveiliging is in de zorg is heel belangrijk. Patiënt- en medische worden op de juiste manier worden beschermd. Dit moet je structureel inregelen én kunnen aantonen.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.