Lely

Lely optimaliseert security compliancy van haar cloud met Cloud Insight as a Service

Lely

Lely optimaliseert security compliancy van haar cloud met Cloud Insight as a Service

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Het bedrijf ontwikkelt onder andere hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen. Lely is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen onder opeenvolgende generaties melkveehouders over de hele wereld. Het hoofdkantoor van de Lely Group is gevestigd in Maassluis. Het bedrijf is actief in meer dan 45 landen en heeft circa 2.300 mensen in dienst.

Lely maakt gebruik van de Microsoft Azure-omgeving om software en services te ontwikkelingen voor klanten. Lely werkt nauw samen met strategisch IT-partner Telindus om de security compliancy van deze public cloud te optimaliseren. Telindus gebruikt haar eigen dienst Cloud Insight as a Service om de Azure-omgeving structureel te verbeteren door te monitoren, analyseren en te helpen bij de implementatie van aanbevelingen. De beveiliging wordt zo naar een nog hoger niveau getild. Zo kan Lely haar resources volledig inzetten op een veilige productontwikkeling en is het bedrijf verzekerd van compliancy.

“We zien dat boeren een groeiende behoefte hebben om balans te brengen in hun werk en privé-situatie. Zij zoeken naar mogelijkheden om efficiënter en productiever te werken, zodat zij meer tijd overhouden. Tegelijkertijd zetten agrarische ondernemers steeds vaker data in om hun bedrijfsvoering te verbeteren, efficiënter te werken en slimmere beslissingen te nemen”, zegt Edwin Kouwenhoven, Manager Enterprise Cloud & Digital Operations bij Lely. Door meer datagedreven te gaan werken, houden boeren meer controle over hun bedrijf en zijn ze beter in staat te sturen op output. Zo worden nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk gemaakt.

Datagedreven ondernemen

“We gaan nu van alleen waarnemen naar het meten en interpreteren van gegevens met slimme algoritmes”, vervolgt Kouwenhoven. Hij wijst onder andere op het Lely Horizon platform, dat gebruik maakt van slimme algoritmes gebaseerd op de ervaring van duizenden melkveehouders wereldwijd. Deze bedrijfsmanagementapplicatie verwerkt data tot prestatieprognoses en biedt heldere keuzes voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering. Gebruikers beschikken over een gebruikersvriendelijke omgeving waarmee informatie met betrekking tot de veestapel inzichtelijk wordt gemaakt via dashboards. Meldingen worden automatisch verstuurd via een smartphone zodat snel kan worden ingegrepen. Zo heeft Lely al een reeks innovatieve oplossingen ontwikkeld op het gebied van smart farming.

Uitdaging: security compliancy

Lely beschikt over een omvangrijk team ontwikkelaars dat deze oplossingen als Software as a Service oplevert en voor haar gebruikers in abonnementsvorm aanbiedt. Dit gebeurt in de public cloud van Microsoft Azure. Kouwenhoven: “We zoeken altijd naar mogelijkheden om onze producten verder te ontwikkelen en nog beter in te spelen op de wensen van onze klanten. Een van de uitdagingen hierbij is het sneller en beter verwerken van de toenemende hoeveelheden data die we gebruiken voor de analyses. Het gaat hierbij veelal om klantendata, die we op geaggregeerd niveau inzetten. Het is voor ons dan ook van het grootste belang dat we voldoen aan securitystandaarden en -vereisten zodat we klanten kunnen garanderen dat hun gegevens bij ons in goede handen zijn. En daar komt bij: we willen niet alleen security garanderen, we moeten het juist ook kunnen aantonen.”

Gespecialiseerde externe partner

De uitdaging waar Lely voor stond, was tweeledig. De data moet veilig zijn en de ontwikkelomgeving moet stabiel en betrouwbaar zijn. Het gaat immers om het bieden van essentiële services aan klanten, dus dan wil je 100 procent uptime hebben. Lely klopte aan bij een gespecialiseerde externe partner, Telindus, dat met Cloud Insight as a Service een oplossing biedt. Kouwenhoven daarover: “We willen verzekerd zijn van kennis en ervaring als het gaat om security compliancy in de cloud, en dan met name Microsoft Azure. Door met een ervaren partij als Telindus samen te werken, kunnen wij ons volledig richten op veilige productontwikkeling, terwijl we verzekerd zijn van compliancy. Daar komt bij dat we willen voorkomen dat we de slager zouden worden die zijn eigen vlees keurt. We vinden het belangrijk dat externe experts onze verrichtingen beoordelen en ons continu scherp houden met gedegen analyses en advies. Dat is exact wat we met Cloud Insight as a Service beogen.”

Oplossing: Cloud Insight as a Service

De keuze voor Cloud Insight as a Service van Telindus is mede ingegeven door de opzet van deze dienstverlening. Telindus hanteert een zeer breed palet van normen en certificeringen als het gaat om security compliancy en biedt de dienst aan in de vorm van een abonnement. Dat maakt het voor Lely mogelijk als service provider richting haar klanten, hoge standaarden te garanderen. “Daarnaast bespreken de cloud security experts van Telindus wekelijks hun analyses en conclusies met ons en helpen zij bij het doorvoeren van verbeteringen. Deze hechte samenwerking spreekt ons erg aan en stelt ons in staat kennis van de cloud te verbreden om uiteindelijk gerichte maatregelen te kunnen nemen om compliancy te verbeteren. Ten slotte past de flexibiliteit die hoort bij het Cloud Insight as a Service model goed bij de agile manier van werken van Lely”, besluit Kouwenhoven.

Resultaat: gemoedsrust in de cloud

Jos Vulto, Solutions Architect Smart Infra Cloud bij Telindus, waardeert de ambitie die Lely heeft ten aanzien van security in de cloud. “Je ziet dat de focus bij Lely ligt op de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen. Lely kiest bewust voor Microsoft Azure als ontwikkelomgeving. De uitdaging hierbij is geen concessies te doen aan security compliancy. Onze dienst garandeert Lely een compliancy van minstens 90 procent op het vlak van de cloud security governance. Telindus biedt Lely zo gemoedsrust in de cloud en legt de basis voor een veilige en betrouwbare cloudomgeving.”

``We willen verzekerd zijn van kennis en ervaring als het gaat om security compliancy in de cloud, en dan met name Microsoft Azure``

Edwin Kouwenhoven, Manager Enterprise Cloud & Digital Operations bij Lely