Newzoo heeft de security op orde in de publieke cloud

Newzoo

Newzoo heeft de security op orde in de publieke cloud

Newzoo heeft de security op orde in de publieke cloud

Newzoo gaat partnership aan met Telindus en kiest Cloud Insight as a Service voor gemoedsrust in de cloud

Newzoo, opgericht in 2007, is een wereldwijde aanbieder van game- en e-sports-analyses. Het bedrijf werkt voor grote namen zoals Amazon, Facebook, Microsoft en Red Bull. Ze helpen klanten bij het nemen van strategische en financiële beslissingen op het gebied van marketing, verkoop en productontwikkeling. Marketing intelligence is voor steeds meer branches relevant en daardoor maakt het bedrijf een enorme groei door. De cloud moet meegroeien met de ambities en daar helpt Telindus bij.

Alle voordelen benutten in de publieke cloud

Newzoo is niet langer een startup meer, maar een scale-up. Het bedrijf is enorm gegroeid waardoor de hoeveelheid data ook steeds meer toeneemt. Een verschuiving naar de public cloud is daarom een logische stap. Het biedt voordelen zoals snelheid en schaalbaarheid, precies wat Newzoo nodig heeft. Maar hoe moet je de cloud optimaliseren en tegelijkertijd de service beschermen voor de buitenwereld? Bovendien wil je als bedrijf dat de kosten inzichtelijk zijn, en het liefst zelfs gereduceerd worden.

De nieuwe dienst van Telindus, Cloud Insight as a Service, maakt dit alles mogelijk. Ruud Oude Maatman, Product lead IT as a Service bij Telindus, legt uit hoe Telindus te werk is gegaan bij Newzoo: “We zijn begonnen met het uitvoeren van een scan. Hoe hebben zij nu hun cloudomgeving ingericht? En hoe zit het met de security? We hebben vervolgens gecontroleerd of alle lijnen waren versleuteld en de beveiligingsrisico’s in kaart gebracht. Vervolgens zijn wij samen met Newzoo aan de slag gegaan om hun cloud optimaal in te richten en te beveiligen, dat is waar de dienst uiteindelijk om draait.”

Gemoedsrust in de cloud

Het veilig inrichten van een eigen cloudomgeving is de verantwoordelijkheid van de afnemer. André Ferreira, ICT Manager bij Newzoo: “Als IT-manager heb ik enorm veel verantwoordelijkheid. De veiligheid en structuur van de cloud moeten altijd opperbest zijn. Dat vergt heel veel aandacht en expertise. Ik ben zelf geen cloudspecialist. Daarom was ik op zoek naar een partner die mij kon helpen met compliancy.” Wanneer het aankomt op cloudbeveiliging heeft een bedrijf twee keuzes: het zelf doen of uitbesteden. De complexiteit neemt steeds meer toe en daarnaast scannen cybercriminelen bewust de cloudomgeving op zwakheden. Daar komt bij dat bedrijven vaak zelf de expertise niet voldoende in huis hebben om de cloudbeveiliging goed in te richten. Ferreira: “Dankzij Telindus heb ik gemoedsrust en valt er een zware last van mijn schouders. Ik kan hen volledig vertrouwen. Dat is misschien wel het mooiste compliment dat ik aan hen kan geven.”

Cloudkennis en transparantie

Zowel Newzoo als Telindus beamen dat de samenwerking vanaf het eerste moment soepel is verlopen. Ferreira: “Het is heel fijn werken met Telindus, ze hebben tot nu toe exceptioneel werk geleverd. We zitten al boven de 80% wat betreft onze target, en dat in slechts minder dan een maand. Ik kan ze daar niet genoeg voor bedanken.” Het cijfer dat Ferreira geeft voor zijn gemoedsrust wat betreft de cloud is dan ook in korte tijd gestegen van een vier naar een acht. Niet alleen de kennis van Telindus wordt gewaardeerd, maar ook de eerlijke en transparante manier van werken. “Telindus heeft mij overtuigd door te laten zien wat men allemaal aan kennis in huis heeft. Maar wat mij echt over de streep trok was hun eerlijkheid. Dat vind ik cruciaal voor een bedrijf waarmee ik samenwerk,” legt Ferreira uit.

Cloud Insight as as Service is meer dan een dienst

De samenwerking tussen Telindus en Newzoo is in een korte tijd uitgegroeid tot een echt partnership. Jos Vulto, Solutions Architect IT as a Service bij Telindus: “We hebben dan ook verschillende plannen voor het uitbreiden van onze service. We zijn bijvoorbeeld bezig om de stap te zetten naar multicloud management. Dat houdt in dat wij beide typen cloud gaan beheren. Newzoo kan op deze manier blijven groeien, zonder dat ze zich hoeven te bekommeren om de vraag welke IT-infrastructuur daarvoor nodig is.”

Wat de toekomstplannen van een bedrijf ook zijn, Telindus wil te allen tijde waarde blijven toevoegen. Dat is ook waarom hun service maandelijks opzegbaar is. De praktijk leert dat klanten ondanks het bereiken van de target wat betreft compliancy, toch gebruik blijven maken van de dienst. Ferreira: “Ik zou kunnen zeggen dat we Telindus niet meer nodig hebben, maar de richtlijnen voor de cloud blijven veranderen. Er komen altijd weer nieuwe dreigingen en Telindus adviseert ons in welke applicaties we niet meer nodig hebben, en welke juist wel. Ze zijn daarom blijvend van meerwaarde.”

“Telindus is zeer transparant in zijn werkwijze. De mensen van Telindus nemen echt de tijd om alles uit te leggen en ze begeleiden mij door het hele proces heen. Dat is voor mij waar een partnership om draait. Ik ben echt heel blij met Telindus.” – André Ferreira, ICT-manager bij Newzoo

Ben je benieuwd wat 1,5 jaar later de resultaten zijn? Bekijk dan dit bericht.