Eurotransplant

Eurotransplant migreert naar toekomstbestendige infrastructuur

Eurotransplant

Eurotransplant migreert naar toekomstbestendige infrastructuur

Eurotransplant stond voor de uitdaging in zeer korte tijd de IT-omgeving te migreren, zonder dat de cruciale bedrijfsprocessen daar onder zouden lijden. Met behulp van Telindus zijn datacenter, networking en security vernieuwd, waarmee de basis is gelegd voor een toekomstbestendige infrastructuur die klaar is voor de cloud.

IT is cruciaal voor een organisatie zoals Eurotransplant, waar snelheid, gegevensuitwisseling en samenwerking op afstand de basis vormen van de missie. Dan gaat het om het bemiddelen in situaties waarin donororganen beschikbaar komen. Eurotransplant dient ervoor te zorgen dat organen op de juiste plaats en bij de juiste patiënt terechtkomen, geheel volgens overeengekomen protocollen en afspraken. Doel is om uiteindelijk patiënten met ernstig orgaanfalen een behandeling te bieden die levensreddend is of die de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert.

Eurotransplant heeft een technologische infrastructuur ontwikkeld die dit 24/7 mogelijk maakt; downtime kan het zich niet permitteren. Continuïteit en betrouwbaarheid van netwerken, datacenter en applicaties hebben dan ook topprioriteit. Robert van Duyn, manager IT Infrastructuur bij Eurotransplant, kreeg aan het begin van het jaar te horen dat de organisatie aan het eind van dat jaar zou verhuizen. “Dan heb je 8 tot 9 maanden de tijd om ervoor te zorgen dat de verhuizing van de infrastructuur zonder enige disruptie van onze dienstverlening plaatsvindt. We hebben het ons daarbij niet gemakkelijk gemaakt door deze migratie aan te grijpen om op eigenlijk alle facetten van de infrastructuur een optimalisatie uit te voeren. Zo hebben we met onze strategische partner Telindus het datacenter en de netwerkomgeving vernieuwd en hebben we onze infrastructuur toekomstbestendig gemaakt.”

Over Eurotransplant

Eurotransplant is verantwoordelijk voor de allocatie van donororganen in België, Duitsland, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Slovenië. Dit internationale samenwerkingsverband omvat alle ziekenhuizen die transplantaties verrichten of waar orgaandonaties plaatsvinden en laboratoria waar weefsel van donoren en ontvangers worden gecontroleerd. Eurotransplant speelt een belangrijke rol in de wereldwijde organisatie van orgaandonatie en faciliteerde bijvoorbeeld in 2020 de transplantatie van 6.350 organen. De organisatie is gevestigd in Leiden en telt iets meer dan 100 medewerkers.

Toekomst van IT in de cloud

Eurotransplant maakt al langere tijd naar volle tevredenheid gebruik van de services van Telindus, mede vanwege de domein overstijgende kennis en ervaring. In dit voorliggende migratietraject was het noodzakelijk snel te kunnen handelen en Van Duyn aarzelde dan ook niet om opnieuw Telindus in te schakelen. “We hebben al een partnership met Telindus; zij kennen onze organisatie heel goed. Het was voor mij duidelijk dat we hun kennis en expertise nodig zouden hebben om onder de geschetste tijdsdruk de gewenste optimalisaties uit te voeren. Gedurende het project hebben wij zelf de regie gehouden.” Het complete traject begon met een Cloud Readiness Assessment om vast te stellen in welke mate en op welke aspecten de infrastructuur van Eurotransplant klaar was voor de cloud. Het is voor Van Duyn evident dat de toekomst van IT in de cloud ligt en dus wilde hij er zeker van zijn dat daarvoor alle voorwaarden werden ingevuld. “Dan moet je wel zorgen dat we daar met Eurotransplant nu op kunnen aanhaken. Uit het assessment kwam naar voren dat we nog stappen konden zetten.” Het assessment bleek zeer waardevol, omdat meteen duidelijk werd welke stappen gezet konden worden om de organisatie cloud ready te maken.

Download de volledige case

“Het was voor mij duidelijk dat we hun kennis en expertise nodig zouden hebben om onder de geschetste tijdsdruk de gewenste optimalisaties uit te voeren.“

Robert van Duyn, Manager IT-Infrastructuur bij Eurotransplant
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.