Secure Access Service Edge (SASE)

The road to SASE:
Een complete security-architectuur voor de hybride workforce

Door hybride werken en de transitie naar de cloud is onze manier van werken sterk veranderd. Een gebruiker bevindt zich lang niet altijd op dezelfde plek als de applicaties die hij nodig heeft. Toch willen medewerkers waar en wanneer dan ook toegang hebben tot bedrijfsapplicaties. Hoe doe je dat veilig? Met SASE brengen organisaties networking, security en cloud dichter bij elkaar. SASE past businesscontinuïteit toe in de huidige dynamische IT-infrastructuur. En jouw medewerker? Die krijgt er een soepele gebruikerservaring voor terug.

Gartner voorspelt dat 80% van de organisaties in 2025 een SASE-strategie heeft om web, cloud services en applicatietoegang bij elkaar te brengen.

Wat is SASE?

SASE is een cloudgerichte security-architectuur. De afkorting staat voor Secure Access Service Edge, oftewel veilige toegang tot de service edge. Hieronder vallen bedrijfsapplicaties, data en andere ondersteunende middelen. Het model combineert een reeks securityoplossingen met networking en connectivity. Je blijft in de regie en vermindert complexiteit, omdat SASE je securitybeleid toepast en deze over je gehele IT-landschap controleert.

SASE staat voor:

  • Secure, dankzij de inzet van security-oplossingen tussen de gebruiker en de applicatie. Denk aan cloud access security brokers (CASB) en secure webgateways (SWG) vanuit de cloud en access management gebaseerd op een zero trust-aanpak.
  • Access, vanwege het gebruik van SD-WAN (software defined wide area networking), wat eenduidige grip en controle biedt op alle individuele WAN-verbindingen van je IT-landschap.
  • Service, omdat het SASE-model als een schaalbare clouddienst wordt geleverd.
  • Edge, wat inhoudt dat deze services direct worden geleverd aan een gebruiker of device, niet aan een datacenter of bedrijfsnetwerk

Meer uitleg over SASE vind je hier terug: wat is SASE?

Voordelen van SASE

  • Een minder complexe IT-infrastructuur
  • Eén gecombineerde en geïntegreerde securitydienst in de cloud
  • Eenvoudiger beheer
  • Aanzienlijke vermindering van cybersecurityrisico’s
  • Een optimale en veilige gebruikerservaring

SASE hybride werken

Zet SASE in voor hybride werken

Werklocaties veranderen. Veel bedrijven zijn van één kantoorpand naar veel spreekwoordelijke (thuis)kantoren gegaan. Hoe houd je grip op al deze omgevingen? En hoe leid je het online verkeer in veilige banen? In de full hybrid workplace is SASE een belangrijk bouwblok. Door hier endpoint security en observability aan toe te voegen, is je securitybeleid voor hybride werken compleet.

Onze aanpak

De organisatie van de toekomst voelt zich thuis bij Telindus. We hanteren een integrale aanpak, waarbij onze experts beschikken over de kennis, ervaring en oplossingen op de domeinen cloud, security en networking. Zo werken we samen met jou aan een veilige en soepele digitale transformatie. Dit maakt Telindus dé strategische partner bij uitstek voor jouw stapsgewijze implementatie van SASE.

Team SASE

Neem contact op met Telindus

Typ hier je bericht
Door het versturen van mijn gegevens ga ik akkoord met het privacy statement.

Onderdeel van SASE

Cybersecurity

Security als basis voor een succesvolle bedrijfsvoering

SD-WAN

Een flexibel en toekomstbestendig bedrijfsnetwerk