Vastklampen aan een verouderde infrastructuur: een garantie voor problemen

Blog

Vastklampen aan een verouderde infrastructuur: een garantie voor problemen

In de vorige blog ging het over het moeten opvangen van het vertrek van een infrastructuurbeheerder. Hij of zij is in veel gevallen onlosmakelijk verbonden met de bestaande infrastructuur. Daardoor is niet alleen deze persoon, maar ook de infrastructuur vaak niet zo makkelijk te vervangen. En dat is minstens net zo’n grote uitdaging.

We zien bij veel bedrijven, ook bedrijven met DevOps-teams, dat ze vasthouden aan een bepaalde onderliggende infrastructuur, omdat de beheerders daar nu eenmaal aan gewend zijn. Wanneer technologie in de IT-infrastructuur end-of-life is, is dat voor deze bedrijven meestal nog steeds geen reden om over te stappen op moderne alternatieven, zoals cloudoplossingen. In plaats daarvan valt de keuze op vergelijkbare technologie, om te voorkomen dat de beheerders om moeten schakelen of dat ze uiteindelijk minder belangrijk voor de organisatie worden.

Downtime

Die afweging is op het eerste gezicht best begrijpelijk, maar heeft wel nadelen. Een verouderde IT-omgeving gaat vaker problemen zoals downtime opleveren. En natuurlijk altijd op momenten dat het niet uitkomt. Bedrijven met DevOps-teams willen geen downtime van hun infrastructuur. Dat geldt zowel voor bedrijven die software ontwikkelen als corebusiness hebben, als voor organisaties die belangrijke eigen applicaties hebben voor klanten of eigen medewerkers. Een IT-omgeving die piept en kraakt heeft direct impact op de continuïteit van de applicaties. Het brengt daarnaast ook veiligheidsrisico’s met zich mee.

Een verouderde omgeving zorgt er ook voor dat het moeilijker is om goed in te spelen op de wensen van DevOps-teams. Je wilt ze optimaal ondersteunen bij hun drang om snel nieuwe applicaties en nieuwe features te kunnen ontwikkelen. Met nieuwe, moderne (cloud)infrastructuur wordt het veel makkelijker om in dat tempo mee te kunnen.

Infrastructure as Code

Onze belangrijkste tip om dit soort problemen te voorkomen: zoek naar een IT-infrastructuur waarmee je je DevOps-teams optimaal ondersteunt. Je moet er wel rekening mee houden dat zo’n overstap ingrijpend kan zijn. Voor de beheerder, maar ook voor anderen. Spring dus niet in één keer in het diepe. In dit whitepaper geven we een paar tips over hoe je zo’n overstap het best geleidelijk kunt doorvoeren.

Bij Telindus hebben we de dienst Cloud Management as a Service, die hiervoor heel geschikt is. Je applicaties draaien daarmee veilig, zorgeloos en continu in de (publieke) cloud. Een groot voordeel is het feit dat workloads, die op Azure zijn gebaseerd, door onze engineers zijn opgebouwd in code. Infrastructure as Code, zoals dat officieel heet. Daardoor kun je de infrastructuur snel beschikbaar maken, weer afbreken en opnieuw opbouwen, standaardiseren en bovendien geautomatiseerd repareren. Ook kun je makkelijk en snel zien of de infrastructuur nog aan alle eisen voldoet.

Op die manier, in combinatie met de consultancy van onze cloud-experts, waarborg je de continuïteit en ondersteun je jouw DevOps-teams om snel maximale toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.