Cloud strategie en beleid

How do I stop flying blind in the cloud?

Cloud strategie en beleid

Kostenvoordelen, eenvoudiger beheer, snelheid en flexibiliteit: de beloftes van de cloud. Zonder een doordachte strategie blijven de beoogde voordelen echter uit. Om Cloud optimaal in te zetten is het essentieel om eerst strategische keuzes te maken. Daarom is het belangrijk om te weten waar je nu staat.

Organisaties die willen overleven in de huidige digitale wereld moeten zich richten op hun flexibiliteit en wendbaarheid. Dit is essentieel, zeker nu door COVID-19 de economische omstandigheden snel kunnen veranderen. Je moet snel kunnen schakelen. Veel organisaties hebben de eerste stappen gezet richting een flexibelere organisatie en zitten midden in de digitale transformatie. Hierbij hangt veel af van de slimme inzet van nieuwe technologieën. Een wendbare en flexibele organisatie begint immers bij een hybride en agile IT-infrastructuur, waarbij cloudtechnologie een essentiële rol speelt.

Button Stuur Een Bericht

Druk vanuit de business, de wens om kosten te besparen en flexibel te zijn, zorgen ervoor dat de keuze voor cloudtechnologie vaak te snel gemaakt wordt. Dit resulteert in veel ad-hoc oplossingen. Het gevolg hiervan is dat beoogde voordelen niet gerealiseerd worden. De initiële prijzige aankoop van hardware gaat omlaag, maar wordt vervangen door periodiek terugkerende abonnementskosten die over de hele afschrijvingsperiode gegarandeerd zeker niet lager zijn. Bovendien vraagt cloud-beheer om een andere skillset, waarvoor professionals moeten worden opgeleid of ingehuurd. Gebeurt dit niet, dan ontbreekt het de IT-afdeling aan inzicht in de volledige infrastructuur en wordt het beoogde resultaat niet gerealiseerd. Dat kan anders.

Sneller inspelen op wensen vanuit de business

Om overhaaste beslissingen te voorkomen, is het belangrijk om non-essentiële IT uit te besteden en repetitieve taken te automatiseren. Zo kan de IT-afdeling sneller inspelen op wensen en eisen vanuit de business, zonder dat dit ten koste gaat van een strategie. Het stapsgewijs toevoegen van functies zoals we die in een cloud terugvinden, denk aan een service catalogus, self-service portal en automatisering, helpen IT-afdelingen snelheid en flexibiliteit te realiseren.

Je hebt dan ook een ervaren business- en IT-partner nodig die met jou en voor jou een IT-infrastructuur realiseert waarmee je profiteert van alle voordelen van de public cloud, ook wanneer er sprake is van applicaties en systemen die lokaal draaien. Een partner die ook op strategisch niveau de zakelijke doelstellingen en ambities vertaalt in de wensen en eisen op het gebied van cloud en IT-infrastructuur. Telindus zorgt hiervoor met een Infrastructure as a Service (IaaS) omgeving.

Onderzoek van Gartner (2019) wijst uit dat organisaties met een cloudstrategie aantoonbaar beter gebruik maken van de cloud.

Button Stuur Een Bericht

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.