Hybride cloud ter ondersteuning van de business

Optimale integratie van je IT-landschap met hybride cloud

Hybride cloud als ondersteuning

Een perfecte ondersteuning voor de business van morgen door een optimale inzet van hybride cloud. Dat wil elke organisatie. Maar hoe bereik je dat?

Als organisatie wil je maximaal profiteren van de voordelen die de hybride cloud biedt. Het zorgt er namelijk voor dat je flexibel, schaalbaar en wendbaar bent en daardoor snel kunt anticiperen op veranderingen in de markt of binnen je organisatie.

Toch zijn er nog altijd obstakels die de adoptie van de hybride cloud in de weg staan. Denk aan verouderde systemen, netwerken en applicaties in je IT-landschap. Jouw legacy-omgeving is belangrijk en blijft belangrijk. Je wilt de perfecte ondersteuning voor de business van morgen door optimale integratie van je huidige IT met de cloud.

Hybride cloud-infrastructuur: best of both worlds

Om snel in te kunnen spelen op de veranderende vraag van de markt is het essentieel dat je de balans vindt tussen je bestaande IT-omgeving en de mogelijkheden die de cloud biedt. De inzet van cloudtechnologie werkt pas als het is afgestemd op de businessdoelstellingen en geïntegreerd met de bestaande omgeving. Wanneer je de hybride cloud-infrastructuur optimaal inzet, dan heb je the best of both worlds:

  1. De waarde van en de bekendheid met je traditionele systemen, on-premise of gehost.
  2. De snelheid, flexibiliteit en technologieën van public cloud.

Deze systemen kunnen naadloos met elkaar samenwerken. Daardoor ben je volledig in control en hoef je je geen zorgen te maken over allerlei IT-obstakels.

Cloud types

Telindus gelooft in een integrale aanpak waarbij security volledig geïntegreerd is met, en verankerd is in alle lagen en componenten van de IT-infrastructuur. Wij zijn jouw strategische business- en IT-partner voor cloud, security en networking. Die breedte in dienstverlening en de betrokkenheid bij jouw organisatiesucces is wat onze manier van samenwerken kenmerkt.

We leveren IT-infrastructuur als een dienst

Onze visie is dat bedrijven niet bezig moeten zijn met hun IT-infrastructuur. Die moet als water uit de kraan zijn: vanzelfsprekend. Met infrastructuur as a service zorgen wij voor die IT-infrastructuur, en jij voor de applicaties die de business ondersteunen.

De klant drukt op de business en de business drukt op de IT-afdeling. Deze druk maakt het lastig om te werken aan een doordachte cloud-, netwerk- en security-strategie en resulteert in veel ad-hoc oplossingen, zonder een duidelijk plan erachter. Een gemiste kans. Met een gestructureerde aanpak bieden onze clouddiensten Cloud Insight as a Service en Cloud Management as a Service de IT-afdeling de mogelijkheid om (stapsgewijs) de snelheid te verhogen, de beheerlast te verlagen en meer tijd vrij te maken voor innovatie. Lees meer over IT as a Service.

Met backup services bieden we met Telindus een dienst aan waarmee we data op een beveiligde en gecertificeerde manier veiligstellen binnen en/of buiten het eigen datacenter. Zo zorgen we ervoor dat klanten zich geen zorgen meer hoeven te maken over de beschikbaarheid van hun data. De opslag van data moet voldoen aan de Europese en branchespecifieke wet- en regelgeving. Data moet altijd en overal beschikbaar zijn. De securityrisico’s worden daarnaast steeds groter. Het hebben van een goede backup is nu belangrijker dan ooit. Niet alleen om data veilig te stellen, maar ook om je business vooruit te helpen. Cloud data veiligstellen.

We helpen jouw operations

Heb je hulp nodig bij de transitie naar de hybride cloud? Wij hebben de kennis en ervaring, want we doen dat niet alleen voor jou.

Het gebruik van de cloud neemt de laatste jaren enorm toe. Steeds meer zakelijke IT verplaatst zich naar de cloud, wat enorme voordelen heeft voor onder andere de veiligheid en beschikbaarheid. Wat houdt je tegen? Meestal is dat de complexiteit die de cloud met zich meebrengt. Onze cloudexperts helpen jouw organisatie om optimaal gebruik te laten maken van de cloud. Aan de slag met Cloud Consultancy. Daanraast kunnen we je – als je eenmaal in de hybride cloud zit – helpen om de omgeving te optimaliseren op het gebied van beveiliging en cloudkosten. Gemoedsrust in Azure | Cloud Insight as a Service | Telindus.

De migratie naar de hybride cloud biedt je nieuwe manieren om te innoveren en efficiënter te werken, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Zoals bij elke migratie zijn een doordachte voorbereiding en strategie cruciaal om het tot een goed einde te brengen. Met Cloud Assessment en Cloud Foundation & Migration helpen we met de migratie naar de publieke cloud. Het Cloud Assessment zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk uit je investering in de cloud haalt. Het biedt een helder inzicht in de infrastructuur, waardoor je in staat bent een doordachte en datagedreven beslissing te nemen over jouw toekomst in de cloud. Cloud Foundation & Migration helpt je met de uitvoering van de migratie door de hybride infrastructuur op te bouwen en de applicaties te migreren. Meer informatie over cloud migratie.

Traditioneel leveren we met Telindus break/fix-support aan klanten op onze datacenterproducten, door onder meer het uitvoeren van reparaties en upgrades.

We brengen regie in jouw operations

Hoe fijn zou het zijn als je je kan focussen op je eigen business, en je niet bezig hoeft te zijn met het managen van je IT-infrastructuur? Laat dit dan over aan een ervaren partij die dit voor meerdere klanten doet en daardoor de best practice-ervaring heeft op het gebied van hybride cloud, optimalisatie en beheer. Onze managed service portfolio is aangepast op jouw situatie en behoefte.

Met onze managed services zien we het als onze taak om op een proactieve manier te voorkomen dat je IT-problemen jouw bedrijfsvoering verstoren. Op basis van een SLA-contract maken we duidelijke afspraken over het monitoren, optimaliseren en beheren van de hele of een deel van de hybride cloud-infrastructuur.

Onze datacenter en hybride cloud infrastructuurproducten

Hybride cloud is veelzijdig en heeft veel verschijningsvormen. Denk alleen al aan de vele soorten ‘As-a-Service’ die inmiddels in de markt geïntroduceerd zijn, waarvan Software as a Service (SaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) de bekendste zijn. Vervolgens kennen we ook nog verschillende varianten in het type hosting: public en private cloud, die beide hun voor- en nadelen hebben. Het is dan ook heel goed denkbaar dat organisaties niet over één cloud beschikken. In de loop van de tijd is er op veel plekken, bewust of onbewust, een omgeving ontstaan die bestaat uit veel verschillende cloud-varianten. Applicaties laten draaien in de cloud.

Telindus is al jarenlang partner van een aantal grote leveranciers, zoals Cisco, Netapp en Commvault. Als gecertificeerde partner leveren we de hardware en de support tegen de juiste prijzen. Daarbij ondersteunen we klanten bij het ontwerp en de inrichting van hun eigen datacenter. Met die expertise kunnen wij ook heel goed de brug bouwen naar de hybride cloud, waarbij je de voordelen uit de cloud haalt terwijl je de legacy-applicaties nog altijd in je eigen omgeving laat draaien.

Telindus biedt samen met haar moedermaatschappij een hybride cloud-oplossing die bestaat uit een eigen IaaS- en PaaS-dienst in Proximus-datacenters. Daarnaast is er de mogelijkheid om die te integreren en centraal te beheren met een publieke cloudoplossing.

Telindus is een Microsoft Cloud Service Provider (CSP), wat betekent dat wij klanten kunnen begeleiden bij hun digitale transformatie en we oplossingen kunnen bieden die helpen tijdens deze reis. We kunnen daarnaast, door dat partnerschap, ook Azure cloud-abonnementen leveren.

Neem contact op met Telindus

Typ hier je bericht
Door het versturen van mijn gegevens ga ik akkoord met het privacy statement.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.