1,5 jaar Cloud Insight as a Service voor Newzoo

Nieuws

Newzoo kiest al 1,5 jaar voor Cloud Insight as a Service

25 februari 2021

André Ferreira, ICT-manager bij Newzoo, koos in september 2019 voor de dienst Cloud Insight as a Service van Telindus. Zijn doel was om de security governance van de cloudomgeving continu te bewaken. Nu, 1,5 jaar later, spreken we hem weer over zijn ervaringen en resultaten gedurende deze periode.

André is verantwoordelijk voor de volledige IT-infrastructuur van Newzoo, waarvan een deel on-premise staat en een deel in een publieke cloud (Azure). In 2019 zocht hij hulp voor het publieke cloud gedeelte. “Ik heb destijds meerdere bedrijven gesproken, maar de beste match had ik met Telindus” vertelt Ferreira. “Niet alleen op gebied van dienstverlening, maar ook op klantrelatie. Telindus ziet onze relatie niet als een traditionele leverancier-klantrelatie, maar als partnership. En zo werk ik het liefst.”.

Gezamenlijke groei

Toen André het partnership met Telindus aanging stond Cloud Insight as a Service nog in de kinderschoenen. Newzoo bevond zich op dat moment ook in een groeifase. Ferreira zegt hierover: “Het was een goede kans om elkaar te helpen groeien. Het partnership en de gezamenlijke groei, samen met de transparantie en eerlijkheid van Telindus heeft me over de streep getrokken om de dienst af te nemen”.

Een veilige cloud

Ferreira zocht 1,5 jaar geleden naar inzicht in de veiligheid van zijn Azure omgeving. Daarnaast was hij opzoek naar best practices van cloudexperts. Zelf heeft André een on-premise achtergrond en weet wel iets van cloud, maar niet genoeg om een veilige cloud te kunnen garanderen aan zijn stakeholders. “Met Telindus kan ik dit wel.”.

Gemoedsrust

Telindus garandeert gemoedsrust te bieden in de cloud. André ervaart dit ook, en noemt het als grootste voordeel van Cloud Insight as a Service. “Wetende dat mijn cloud in goede handen is en dat ik me er geen zorgen over hoeft te maken geeft rust. Ik weet dat de Azure-omgeving compliant is aan actuele security standaarden. Bovendien is het prettig om een contactpersoon te hebben aan wie ik vragen kan stellen over cloud. Telindus is altijd mijn go-to bij cloudvragen.”.

Vervolg in de cloud

De dienst levert precies wat André ervan had verwacht en wat hij had gehoopt. Vanaf het begin ging alles goed en 1,5 jaar later is dit nog steeds het geval. “Ik ben heel tevreden” vertelt André. Momenteel zijn Newzoo en Telindus samen bezig met de volgende stap in de cloud. Door Cloud Insight as a Service te integreren met Cloud Management as a Service kan André Ferreira nog meer uit zijn Azure-omgeving halen. ‘Met dit partnership weet ik dat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn cloud, en dat ik me kan focussen op andere belangrijke dingen voor mijn business’.

Lees hier meer over Newzoo’s volgende stap met Cloud Management as a Service.