Terugkijken: ‘Met jouw cloudomgeving voldoen aan de BIO’

Webinar

Met jouw cloudomgeving voldoen aan de BIO

Dit webinar heeft plaatsgevonden op 22 oktober 2020. Laat bij ‘ontvang opname’ je gegevens achter en ontvang de link om het webinar terug te kijken per e-mail.

Vanaf 1 januari 2020 hebben gemeenten te maken met de BIO, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. De BIO is een vrij algemeen document, waarin verschillende richtlijnen staan beschreven. Wat je als gemeente precies geregeld moet hebbben wordt niet altijd duidelijk omschreven. De term ‘cloud’ wordt in de BIO dan ook niet genoemd. Dit betekent niet dat de BIO geen betrekking heeft op de cloud. Bekijk ook eens onze speciale BIO website.

Cloud en BIO

Steeds meer gemeenten kiezen voor een publieke cloud, zoals Microsoft Azure en AWS van Amazon. Om met deze cloudomgeving aan de BIO te voldoen, moet je rekening houden met een aantal belangrijke eisen. De BIO schrijft bijvoorbeeld voor dat gemeenten beheerafspraken moeten maken met hun cloudleverancier, en ze geen genoegen moeten nemen met een standaard SLA. Bij grote bedrijven zoals Microsoft en Amazon hoef je niet te verwachten dat je als gemeente veel meer kunt regelen dan een standaard contact. Hoe zorg je dat je dan toch kunt werken met hun cloudomgeving? Dit en meer leer je in ons webinar.

Key take-aways

Na dit half uur durende webinar:

  • Ken je onze 6 tips om jouw cloudomgeving te laten voldoen aan de BIO
  • Begrijp je de belangrijkste maatregelen die de BIO over de cloud benoemt
  • Weet je hoe je kan laten zien dat jouw cloudomgeving voldoet aan de BIO

Spreker: Ruud Oude Maatman

Ontvang de opname door het formulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.