Digitalisering werkt voor de zorg

Whitepaper

Digitalisering werkt voor de zorg

Veel zorgorganisaties hebben de afgelopen tijd nieuwe technologieën omarmd om de zorgorganisatie van de toekomst naar voren te halen. Zaken als zorg op afstand met videoverbindingen, het inzetten van robots en slimme domotica in de care instellingen, het delen van gegevens met ketenpartners en het inzetten van robots staan op de wensenlijst. Denk ook aan het veilig kunnen samenwerken tussen ziekenhuizen of ziekenhuislocaties (bijvoorbeeld door een EPD gezamenlijk te gebruiken). En dit allemaal nog op een veilige manier ook.

De druk op de zorg neemt toe
Veel zorgorganisaties beseffen dat verandering noodzakelijk is. Om daar te komen, is een degelijk plan en samenhangende visie essentieel. Zorgprofessionals zien mogelijkheden om patiënten en cliënten efficiëntere, maar vooral betere zorg te verlenen. En op bestuurlijk niveau van zorginstellingen neemt het besef toe dat de continuïteit van de zorg wel degelijk onder druk komt te staan wanneer men nu niet in actie komt. Patiënten verwachten zorg op maat. Medewerkers – die al schaars zijn – rekenen op een prettige werkomgeving waarin opleiding en ontwikkeling centraal staan. En dit gebeurt allemaal in een tijd waarin we weten dat we met z’n allen ouder worden, waardoor de druk op de zorg verder toeneemt en de kosten onbeheersbaar dreigen te worden.

In deze whitepaper:

  • Beschrijven we een aantal ontwikkelingen in de zorgsector die hoe dan ook impact hebben op de toekomst van zorgorganisaties;
  • Bespreken we de mogelijkheden die deze trends bieden in het perspectief van continuïteit en de langetermijnvisie;
  • Worden de trends aan technologische oplossingen gekoppeld, die in onze visie het pad helpen effenen voor een florerende zorginstelling, in en samen met een dynamisch maar boeiend ecosysteem.

Neem contact op

Typ hier je bericht
Door het versturen van mijn gegevens ga ik akkoord met het privacy statement.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.