Op weg naar een digitale, veilige en duurzame samenleving

Blog

Op weg naar een digitale, veilige en duurzame samenleving

Met veel vallen en opstaan creëren we een digitale, veilige en duurzame maatschappij. Wat betreft duurzaamheid krijgt ondernemend Nederland een tik op de vingers. Als het gaat om veilig en digitaal zien we hoopvolle ontwikkelingen.

Traditioneel gezien is dit de periode waarin je vooruitkijkt en je doelen uitspreekt voor het komende jaar. Je bouwt hiermee voort op de successen die je eerder hebt behaald en verlegt de koers wanneer resultaten achterblijven bij de verwachtingen. Vaak gaat het om het aanbrengen van kleine nuances; soms moet je rigoureus het roer omgooien. Om de noodzakelijke bedrijfsveranderingen door te voeren heb je als organisatie vaak ook een slimme en flexibele IT-infrastructuur nodig. Als je eerst moet nadenken over de herinrichting van de IT-omgeving voordat je digitaliseringsslag in de bedrijfsvoering kunt doorvoeren, dan mis je de boot. Om maar even in het scheepvaartjargon te blijven. Als er namelijk iets duidelijk is geworden de laatste jaren, dan is dat wel dat je snel moet kunnen schakelen.

Transparantie en betrouwbaarheid

Telindus is blij dat ze een bijdrage mag leveren aan het succes van haar klant. Dat onze services worden gewaardeerd horen wij dagelijks van hen. En daarnaast hebben we in 2021 mooie resultaten behaald in verschillende benchmarks. Zo behaalden we een fanscore van 79 procent in de Giarte IT Xperience Monitor. Telindus scoort met name hoog op bereidheid (84 procent), skills (83 procent), transparantie (80 procent) en betrouwbaarheid (82 procent). We zijn vooral trots op de hoge score als het gaat om betrouwbaarheid. Dat zegt dat organisaties op ons kunnen rekenen, met hoogwaardige kennis, ervaren en innovatiegerichte mensen en toegespitste services. Dat maakt Telindus een belangrijke partner om samen met de klant een betrouwbare en veilige samenleving te creëren.

Duurzame samenleving

Daarin kunnen we als samenleving nog een flinke vooruitgang boeken. De Volkskrant publiceerde op 28 januari jl. een artikel met als strekking dat het nog steeds niet opschiet met verantwoord ondernemen in Nederland. Er wordt verwezen naar de Nieuwe Economie Index van MVO Nederland, die aangeeft dat 15,4 procent van de economie duurzaam te noemen is. Dat is slechts 1,3 procentpunt meer dan vorig jaar. Op de dimensies transparantie en ketenverantwoording zou zelfs een achteruitgang te noteren zijn. Misschien roepen we met z’n allen dat we zo goed bezig zijn in het kader van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar in de praktijk komt hier dus nog te weinig van terecht. Wij kijken er dan ook naar uit om samen met onze klanten de kansen die hier liggen in kaart te brengen. De volgende stap is om met gerichte cloud, security en netwerk diensten de duurzame samenleving te creëren die we aan onze kinderen willen doorgeven.

Digitaliseringsagenda

Kijken we naar de pijlers ‘veilig en digitaal’ dan constateer ik dat we in Nederland het jaar goed zijn begonnen. De benoeming van een bewindspersoon die zich richt op digitalisering juich ik van harte toe. De digitaliseringsagenda van de overheid ziet er op papier goed uit. Daarin staan de juiste onderwerpen, van digitale weerbaarheid tot digitale inclusiviteit. Waar we voor moeten waken is dat het bij ideeën blijft en dat de uitvoering stokt. Het is aan de staatsecretaris om hierop toe te zien en aan ons als sector om organisaties de juiste oplossingen aan te dragen. Een van mijn stokpaardjes in dit kader is samenwerking. Je ziet initiatieven vanuit het bedrijfsleven ontstaan om met elkaar samen te werken en te lobbyen voor invloed. Zo zijn wij aangesloten bij Cyberveilig Nederland. Maar eigenlijk zou de overheid een DMT (Digitaliserings Management Team) als analogie op het OMT moeten oprichten en net zo regelmatig hierover communiceren en de media opzoeken. Daarmee ga je als Nederland een gigantische voorsprong in de wereld krijgen en die hebben we hard nodig als land dat bekend staat om zijn kenniseconomie.

Wij blijven ondertussen werken aan het succes van onze klanten als een betrouwbare IT service provider. Zo komt de digitale, duurzame en veilige samenleving stap voor stap dichterbij.

Blijf maandelijks op de hoogte en schrijf je in voor de Telindus nieuwsbrief

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.