Transformeren van IT-infrastructuur tot een zorgeloze ervaring

Blog

Transformeren van IT-infrastructuur tot een zorgeloze ervaring

Dagelijks werken de mensen binnen Telindus aan het creëren van een veilige, duurzame digitale samenleving. IT staat hierbij voorop: als katalysator van innovatie geloven we dat een sterke IT-infrastructuur elke organisatie kan laten gedijen in het digitale tijdperk. Wat de IT-ambities van onze klanten ook zijn, onze experts staan hen bij met raad en daad. In deze blogreeks vertellen onze ambassadeurs hoe zij dit in hun rol bij Telindus aanpakken en ervaren. Deze keer: Jos Vulto, Product Owner Cloud.

Ontzorgen van klanten

Met een indrukwekkende staat van dienst van meer dan 25 jaar bij Telindus heeft Jos een diversiteit aan functies doorlopen sinds zijn begindagen als techneut. Hij heeft bedrijven geholpen het internet op te gaan, de eerste e-mailprogramma’s geïnstalleerd en talloze complexe implementaties volbracht. Door de jaren heen heeft hij verschillende rollen vervuld, variërend van techneut, consultant tot IT-architect en uiteindelijk is hij geëvolueerd naar zijn huidige rol als Product Owner Cloud. In deze rol is Jos toegewijd aan het ontzorgen van organisaties op het gebied van IT-infrastructuur en de technologie die daarbij hoort, met een focus op cloudoplossingen. Hij onderhoudt en verbetert voortdurend de proposities, zodat deze naadloos aansluiten op de behoeften van de klant. “Als jij een filmbeleving wilt hebben, dan ga je niet meer naar de videotheek”, legt hij uit. “De streamingpartij regelt het platform met het aanbod voor je, jij hoeft enkel nog maar te gebruiken. Alles wat technisch geregeld moet worden, is al gebeurd. Ik geloof er heilig in dat het in de IT-infrastructuur net zo kan.”

Klantbehoeften

Een sleutelaspect van Jos’ rol is het begrijpen van wat klanten nodig hebben om de digitale transformatie te omarmen. Hij spreekt regelmatig met klanten en onderzoeksbureaus om te begrijpen wat er speelt in de markt en bij bedrijven. Als Product Owner vertaalt hij deze inzichten naar oplossingen die de problemen van de klant effectief aanpakken. Jos benadrukt: “Wat enorm leuk is, is dat je met de uitdaging van de klant bezig bent, merkt dat je deze kunt tackelen én dat je vervolgens de kans krijgt om je idee uit te voeren. Echt met je team samen die uitdaging begrijpen en beetpakken. De samenwerking, dingen voor elkaar krijgen, je klant verder helpen, dat is heel cool.”

Telindus’ visie in actie

Telindus’ visie van volledige ontzorging wordt in de praktijk gebracht door Jos en zijn team van experts. Het team bouwt continu aan Infrastructuur in code. Op basis van de specifieke infrastructuurbehoefte van het applicatielandschap van de klant wordt vervolgens de bijpassende benodigde infrastructuur ‘met een druk op de knop’ voor hen klaargezet en beheerd. Jos is trots op het feit dat zijn team als een goed geoliede machine werkt, waarbij iedereen bijdraagt aan de as-a-service visie: “De proposities die wij leveren, mikken op uitdagingen die de klant heeft. Deze wil bezig zijn met zijn bedrijfsvoering, waarbij het applicatielandschap helpt. De IT-infra die daarvoor nodig is, moet er net zoals bij een streamingsdienst, gewoon zijn. Dat is het fundament.”

Teamspirit en klantgerichtheid

Voor Jos is werken bij Telindus meer dan alleen een baan. Het is een hechte club waarin samenwerking, teamspirit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Hij waardeert de mogelijkheid om met eigen initiatieven te komen en deze te kunnen uitwerken. Zo heeft hij de complete clouddienstverlening vorm mogen geven, waarvoor nu een volwaardig team actief is. Met een focus op cloudoplossingen gaat Jos verder dan het leveren van diensten; hij begrijpt de beleving van de klant en zorgt ervoor dat alle technische aspecten zijn geregeld. Zijn toewijding aan het begrijpen van klantbehoeften, het vertalen van inzichten naar oplossingen en het creëren van een goed geoliede machine met zijn team, brengt Telindus’ visie van volledige ontzorging tot leven.

Meer weten over de werkwijze van Telindus of heb je aanvullende vragen voor Jos? Laat het ons weten!

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.