Themabijeenkomst – Onderweg naar compliance WEGIZ en NIS2 vanuit netwerkinfrastructuur

Event

Themabijeenkomst – Onderweg naar compliance WEGIZ en NIS2 vanuit netwerkinfrastructuur

Donderdag 2 november, 10.30 uur

Op 14 december heeft het Europees Parlement akkoord gegeven op de NIS2-richtlijn. WEGIZ is goedgekeurd per 1 juli 2023. De DGA (Data Governance Act) is in Europa goedgekeurd op 24 september 2023. De mogelijke impact van deze wetgevingen op jouw netwerkinfrastructuur bespreken we met je in deze themabijeenkomst.

Deze wetgevingen hebben naar verwachting langdurige en forse impact op het informatiebeleid en de IT-voorzieningen. We nemen je graag mee in deze ontwikkelingen en we bieden handvatten voor een mogelijke aanpak. Daarnaast nemen we je mee in aandachtspunten rondom informatiebeveiliging om zo een robuuste en toekomst bestendige netwerkvoorziening te kunnen bouwen. De visie vanuit de regionale samenwerkingsverbanden rondom ‘databeschikbaarheid’ zullen we ook behandelen aangezien deze invloed hebben op de beslissingen die je zelf kan nemen.

Na dit webinar:

  • Ben je op de hoogte over de landelijke ontwikkelingen rondom netwerkvoorzieningen gerelateerd aan de genoemde wetgeving.
  • Ben je op de hoogte van de mogelijkheden die moderne IT-infrastructuur biedt en hoe deze toegepast kan worden in overeenstemming met de bovengenoemde wetgeving.

Sprekers: Stanley Sjiew-A-Joen, Solutions Consultant Networking (rechts) & Peter van der Ploeg, Healthcare Consultant en Security adviseur (links)

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.