Geen concessies aan connectivity
Inzichten voor veilige en schaalbare connectiviteit

Onderzoeksrapport

Onderzoeksrapport: Geen concessies aan connectivity

Organisaties zijn meer dan ooit verbonden. Met elkaar, met de cloud, met slimme devices, met sensoren, met mensen, met autoriteiten. De opkomst van mobility cloud en het Internet of Things leiden onder andere tot een aanzienlijke toename van het dataverkeer. Om te kunnen meeliften op en profiteren van de digitale transformatie is het niet alleen noodzakelijk dat de mindset van medewerkers verandert. Ook de technologische infrastructuur dient toekomstbestendig te worden gemaakt. Niet in de laatste plaats om de toename van het aantal cloudapplicaties en -platformen te kunnen faciliteren. Hierdoor komt er immers meer druk te staan op de WAN-verbindingen. Dat betekent vaak dat er geïnvesteerd moet worden in capaciteit en performance maar bovenal in slimmere en robuustere security-oplossingen.

Connectivity in het algemeen en per sector

Welke connectivity-oplossingen zijn er nu? Wat zijn de uitdagingen voor de nabije toekomst? Wat zou je moeten doen om aan die hardere eisen te voldoen? Telindus heeft in samenwerking met Ciena onderzoek gedaan onder 294 IT-beslissers. Hoe kijken zij aan tegen de prestaties van hun WAN? Hoe veilig denken zij dat hun glasvezelverbindingen zijn? Is encryptie inmiddels gemeengoed geworden? In hoeverre maken zij gebruik van software defined networking (SDN) oplossingen om hun verbindingen te managen en te automatiseren? Of is dit voor de meeste organisaties nog een doelstelling voor de toekomst?

De resultaten van het onderzoek zijn gebundeld in dit onderzoeksrapport. Ze geven een goed beeld van de stand van zaken omtrent connectivity in het algemeen en per sector in het bijzonder. Download het onderzoeksrapport door je gegevens achter te laten in het formulier aan de rechterkant.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.