Bouwen aan een digitale toekomst als pre-sales consultant

Blog

Bouwen aan een digitale toekomst als pre-sales consultant

Dagelijks werken de mensen binnen Telindus aan het creëren van een veilige, duurzame digitale samenleving. IT staat hierbij voorop: als katalysator van innovatie geloven we dat een sterke IT-infrastructuur elke organisatie kan laten gedijen in het digitale tijdperk. Wat de IT-ambities van onze klanten ook zijn, onze experts staan hen bij met raad en daad. In deze blogreeks vertellen onze ambassadeurs hoe zij dit in hun rol bij Telindus aanpakken en ervaren. Deze keer: Duncan van Wijk, pre-sales consultant.

Verschillende expertises in één toegewijd klantteam

Als pre-sales consultant is Duncan voornamelijk op technisch niveau in contact met klanten. Zijn rol is essentieel in het begrijpen van klantbehoeften en het ontwikkelen van technische oplossingen. Samenwerking binnen het team is hiervoor van groot belang. “Wanneer de scope van het project duidelijk is, stellen we een team van experts samen om de klant te ondersteunen. Vanuit verschillende expertises werken we nauw samen om de klant de beste oplossing te bieden.” Voor Duncan en zijn team is het integraal onderdeel van hun werk om technisch in te gaan op de vragen van klanten en de beste oplossingen te vinden. “Ik ben goed in het zien van het grotere plaatje en heb diepgaande kennis van meerdere producten. Die kennis lever ik om bij de klant echt van toegevoegde waarde te kunnen zijn”, voegt hij toe.

Een passende IT-oplossing voor iedere uitdaging

“Your ambition, our goal is een slogan die bij ons DNA past”, vervolgt Duncan. “Onze klanten hebben een bepaald doel voor ogen of een ambitie die ze willen verwezenlijken. Aan ons de schone taak om daar een passende IT-oplossing voor te bedenken. Dat stukje kunnen inkleuren, vind ik mooi.” Duncan en zijn team van experts bijten zich vast in de uitdaging van de klant en proberen de vraag te doorgronden. Door de samenkomst van de experts volgt daar vervolgens een passende oplossing uit. “Dat je later kan zeggen: de klant heeft zijn doel bereikt, daar heb ik aan meegewerkt. Dat is fantastisch”, deelt Duncan enthousiast.

Werken en waarden

Telindus is niet alleen een werkplek; het is een organisatie waar samenwerking en passie voor technologie gedijen. Voor Duncan is het niet alleen het werk dat Telindus zo bijzonder maakt, maar ook de sfeer en de collega’s. “Het team dat we maken binnen Telindus is echt een team”, benadrukt hij. Hij heeft volledig zijn plek gevonden: “Natuurlijk waardeer ik het werk wat ik mag doen, maar voor mij zit de waarde van het werken bij Telindus ook bij de collega’s en de sfeer. Zoals Telindus voor zijn werknemers is, dat is prettig. Er is aandacht voor de kleine dingen. Deze betrokkenheid wordt door mij erg gewaardeerd. Ik pas hier goed.”

Meer weten over de werkwijze van Telindus of heb je aanvullende vragen voor Duncan? Laat het ons weten!

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.