Managed SOC

In één oogopslag zicht op de belangrijkste gebeurtenissen in jouw netwerk

Managed SOC

Digitale dreigingen zijn er in overvloed en de bewustwording rondom security is enorm toegenomen. Organisaties stellen steeds vaker een securitybeleid op, met als doel de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van systemen en gegevens te beschermen. In de praktijk wordt dit beleid vaak ingevuld met de implementatie van preventieve point-solutions. Deze functioneren als slot op de deur, bijvoorbeeld door middel van een firewall, maar zijn op zichzelf niet voldoende om bedreigingen buiten de deur te houden. Om systemen en gegevens goed te beschermen, is een integrale aanpak noodzakelijk. Daarnaast wil je dat je beleid erop geënt is om cyberdreigingen te zien voorkomen in plaats van te genezen. Hoe sneller je hierop reageert, hoe beperkter de schade.

Telindus levert Managed SOC-diensten vanuit haar Cyber Defense Center in Utrecht. Telindus werkt hierbij nauw samen met de Proximus Groep. Vanuit de groep leveren wij al meer dan 15 jaar SOC-dienstverlening aan Enterprises en de Belgische overheid. Ons Cyber Defense Center in Utrecht is sedert 7 jaar actief in de Nederlandse markt. Wij garanderen onze klanten 24 x 7 x 365 beschikbaarheid van ervaren security analisten, die dagelijks gemiddeld meer dan 3.000 events analyseren. Jaarlijks investeren wij gemiddeld in research & development voor het verbeteren en uitbreiden van onze SOC dienstverlening. In 2019 is onze derde generatie SOC/SIEM-dienstverlening gelanceerd.

Onze Managed SOC-diensten zijn onderverdeeld in drie gradaties: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Tier 1 leveren wij vanuit ons Cyber Defense Center in Utrecht. In deze fase worden meldingen geanalyseerd om de relevantie en urgentie te bepalen. Voor Tier 2 en Tier 3 maken wij gebruik van de competenties van Proximus in Brussel. Onze ervaring leert dat organisaties kiezen voor het model dat past bij het volwassenheidsniveau en de beschikbare kennis. Bij Telindus leveren wij de dienstverlening volledig gemanaged maar ook in een hybride vorm, waarbij een deel wordt uitbesteedt en een ander deel door de klant zelf wordt gedaan.

Managed SOC

  • Inzicht in cyberdreigingen en incidenten
  • Volledig ontzorgt
  • Lager risico op datalekken en cyberaanvallen
  • Snelle diagnose en oplossing

Overige diensten

Cloud & Datacenter

Optimale integratie van huidige IT met de cloud

Networking

Netwerkbeheer voor jouw organisatie

Cybersecurity

Inzicht in al het verkeer binnen jouw netwerk

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.