Online solliciteren, hoe doe je dat precies?

Blog

Online solliciteren

Het is een rare en onzekere tijd. Dat geldt voor iedereen en dit vraagt van iedereen aanpassingen. Bij Telindus Nederland blijven we positief en we doen ons best om de business zo “normaal” als mogelijk door te laten lopen Je vraagt je misschien af of we dan nog op zoek zijn naar nieuwe collega’s? Jazeker! Er staan bij ons veel vacatures open waar we nog mensen voor zoeken. Gesprekken voeren we nu dus gewoon online. Voor veel mensen is dit een nieuwe ervaring. Waar moet je dan precies op letten?

Werken de online tools?

Voordat je aan het gesprek begint is het verstandig om even te checken of alles het doet. Heb je de juiste versie van Skype? Bij Telindus maken we namelijk gebruik van Skype for Business. Doet je microfoon het? Staat de camera aan? Werkt je internet goed? Het lijken vanzelfsprekende zaken maar toch werkt het niet altijd zoals het zou moeten. Tijdens een online gesprek willen we een zo goed mogelijk beeld van elkaar krijgen net als in het echte leven en dat kan alleen maar wanneer alles optimaal werkt.

Zit je in de juiste setting?

De locatie voor het gesprek is belangrijk. Zorg dat je in een rustige omgeving zit met weinig afleiding. Tijdens een sollicitatiegesprek face to face is het ook niet wenselijk dat je continu afgeleid wordt door mensen die binnen komen wandelen, achtergrondgeluiden of allerlei foto’s die toch je aandacht trekken.

Hoe kom je over?

Tijdens een onlinegesprek is houding en interactie nog belangrijker dan in het echt. Via de camera is non verbale communicatie namelijk lastig op te pikken. Zorg dus voor een actieve houding en kijk recht in de camera. Maak daarnaast bij voorkeur gebruik van een headset met microfoon zodat je goed verstaanbaar bent en alles duidelijk verstaat. Dit is belangrijk voor de voortgang van het gesprek. Daarnaast is het heel verleidelijk om lekker in je “huispak” te zitten, je bent immers thuis in je vertrouwde omgeving. Zorg ervoor dat je er representatief uitziet en de kleding aantrekt die je normaal ook tijdens een sollicitatiegesprek draagt.

Hoe voer ik het gesprek?

Gewoon zoals je altijd doet. Wij vinden het belangrijk om een beeld te krijgen van jou maar het is misschien nog wel belangrijker om een goed beeld te krijgen van je nieuwe werkgever. Normaal nodigen we je uit op ons kantoor zodat je alvast de sfeer kunt proeven. Helaas gaat dat op dit moment niet. Een online sollicitatiegesprek geeft je dus de gelegenheid om nog meer vragen te stellen over cultuur, de mensen en de sfeer.

Hoe krijg jij als kandidaat dan een goed beeld van Telindus?

Het is voor ons als organisatie belangrijk om te weten met wie we te maken hebben maar voor jou als kandidaat is het misschien nog wel belangrijker om een goed beeld te krijgen van Telindus. Het gaat immers om jouw toekomst. Tijdens het online sollicitatieproces ga je in gesprek met verschillende collega’s zodat je meerdere mensen ontmoet. Op die manier krijg je een gevoel bij de mensen waar je mee gaat werken. Daarnaast kun je ook altijd een kijkje nemen op www.werkenbijtelindus.nl waar je een goede indruk krijgt van onze organisatie.

We hopen je snel online te ontmoeten!

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.