Geef je softwareontwikkelaars de ruimte om onderscheidend te zijn

Blog

Geef softwareontwikkelaars de ruimte om onderscheidend te zijn

Je kunt veel over Amazon en zijn – inmiddels voormalig – topman Jeff Bezos zeggen, maar qua innovatie en technologie is het een inspirerend bedrijf. Waarom? Door hun enorme drive om onderscheidend te zijn. Ze hebben daar een bijzondere methode voor, waar je ook als softwareontwikkelaar je voordeel mee kunt doen.

Amazon wil het meest klantgerichte bedrijf ter wereld zijn en dat is volgens deskundigen de reden van hun succes. Bij de ontwikkeling van elk nieuw product begint het bedrijf bij de klantervaring en denkt het van daaruit terug richting het productontwerp. Zo schrijven ze eerst het persbericht, de veelgestelde vragen en de gebruikershandleiding. Pas daarna komt het ontwikkelen van het daadwerkelijke product. Op die manier dwingt Amazon zichzelf om altijd vanuit de klant te denken. Want als je de klant blij maakt, voeg je waarde toe.

Bedrijfsdoel halen

Onderscheidend zijn en waarde toevoegen, daar draait het eigenlijk voor elk bedrijf om. Steeds meer bedrijven zijn daar actief mee bezig en schromen dan niet om harde keuzes te maken. Bij alles wat ze doen vragen ze zich af hoeveel waarde ze daarmee toevoegen om het bedrijfsdoel te halen. Bij dat wat niet direct toegevoegde waarde levert, stellen ze vervolgens de terechte, kritische vraag of het nog wel echt nodig is.

Als je het ontwikkelen van software als corebusiness hebt, of als je werkt met DevOps-teams voor de ontwikkeling van belangrijke ondersteunende applicaties, dan is onderscheidend zijn uitermate belangrijk. Je zoekt altijd naar waar je uniek in bent, in plaats van naar wat anderen ook kunnen.

DevOps-teams zijn vaak onderscheidend in de manier waarop ze software ontwikkelen. De IT waarop die software landt, is dat meestal niet. Dus wil je zoveel mogelijk van je tijd en energie stoppen in het ontwikkelen. De IT-laag eronder moet het gewoon doen, zonder dat het je kopzorgen oplevert. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je daarvoor?

Gebaseerd op Azure

Je kunt voor die onderliggende IT-infrastructuur het beste vertrouwen op externe specialisten. Je praat vervolgens met hen over functionaliteiten, niet over techniek. Je wilt namelijk gewoon een infrastructuur die doet wat het moet doen en waarmee je verzekerd bent van continue IT. Je wilt ook dat de infrastructuur op het vlak van security veilig en resilient is en dat er goed is nagedacht over zo hoog mogelijke beschikbaarheid door onder andere backup, redundantie en disaster recovery.

Onze dienst Cloud Management as a Service, is zo’n veilige cloudoplossing. Daarmee draaien jouw applicaties zorgeloos in de (publieke) cloud. De workloads zijn op Azure gebaseerd en door onze engineers opgebouwd in code (Infrastructure as Code). Via templates kunnen workloads snel en geautomatiseerd worden klaargezet.

Alles wat met de infrastructuur te maken heeft regelen wij. Jij hoeft je alleen maar bezig te houden met het implementeren van de applicatie en het beheren ervan. Je profiteert op die manier van de voordelen van public cloud zonder er zélf kennis van te hoeven hebben. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld al met Azure bezig bent, maar worstelt met de complexiteit, of je puur wilt focussen op ontwikkeling.

Het uitbesteden van de IT-infrastructuur is echt geen raar idee. Vergeet niet: onze drive om de dienst te blijven ontwikkelen is vergelijkbaar met de drive van jouw DevOps-teams om hun software beter te maken. Als de infrastructuur goed staat, hebben jouw ontwikkelaars alle ruimte om onderscheidend te zijn.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.