In 7 stappen duidelijkheid over de security- en kostenstatus van jouw cloudomgeving

Blog

Ontdek jouw benchmark met onze Proof of Value

Alles wat je uit handen geeft is spannend. Ook de infrastructuur van jouw cloudomgeving. Om je kennis te laten maken met onze dienst Cloud Insight as a Service hebben we de Proof of Value opgezet. Je kunt het zien als de baseline-bepaling van de status van jouw cloudomgeving. Het laat je zien hoe de Security Governance en de Cost Efficiecy ervoor staan. En dat allemaal in één rapport, inclusief de 5 belangrijkste aanbevelingen. Erg handig voor de prioriteitsbepaling van 2021. Voordat je aan deze baselinebepaling begint, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. Juist daar gaat deze blog over.

De Proof of Value duurt gemiddeld één maand en bestaat uit 7 stappen. Bij 3 van deze stappen ben jij, als opdrachtgever, actief betrokken. De andere stappen doorlopen wij en hoef jij je geen zorgen over te maken. Onderstaand staan alle stappen beschreven in een overzichtelijke tijdlijn.

Proof Of Value Azure

1. Afspraak maken voor het koppelen van de dienst

Wanneer je kiest voor meer inzicht in de cloud, word je gebeld door één van onze cloudexperts. Deze expert begeleid je door het hele proces. Tijdens dit eerste gesprek wordt een afspraak gemaakt voor het koppelen van onze dienst aan jouw cloud-omgeving.

2. Kennis maken en koppelen van de dienst

De Proof of Value start als het ware vanaf deze ingeplande afspraak. De afspraak duurt gemiddeld 2 uur en vindt digitaal plaats. Hierin maken we kennis met elkaar, bespreken we de initiële afspraken en koppelen we onze dienst. Aanwezig bij deze afspraak zijn (minimaal) onze cloud expert, jij als opdrachtgever en jouw cloud-architect en/of -beheerder.
Tijdens de koppeling vragen we om leesrechten in jouw cloudomgeving. Zo kunnen wij data verzamelen, en kan onze dienst de data uitlezen. De scripts die wij draaien in jouw cloudomgeving kun je van tevoren opvragen. Terwijl ze draaien kun je deze scripts ook zelf inzien en analyseren. Zo heb je altijd inzicht in wat we doen.

3. Security inzichten verzameld

Een week later hebben we de eerste security inzichten verzameld. Op basis hiervan kunnen we de baseline bepalen voor de Security Governance. Er komt een score uit tussen de 0 en 100%, waarbij wij een score vanaf 90% beoordelen als goed. Dit betekent dat 90% van onze security checks dienen te slagen. Tijdens deze initiële scan ligt de score vaak tussen de 40 en 70%. Meestal is er wel werk aan de winkel…

4. Kosten inzichten verzameld

Het verzamelen van inzicht in de kosten duurt iets langer, namelijk 2 tot 3 weken. Clouduitgaven fluctueren. Je kunt dus niet op één moment de baseline bepalen. Doordat we hier meerdere weken naar kijken, kunnen we de ‘reguliere’ uitgaven bepalen en hier een score aan geven. Een score van minimaal 95% keuren wij goed. Dan wordt 95% van elke euro in de cloud efficiënt besteed.

5. Efficiency van jouw cloudomgeving bekend

In de eerste 3 weken hebben we alle ruwe data verzameld, zowel op gebied van Security Governance als Cost Efficiency. Op deze continue analyse laten we onze expertise los. We analyseren de resultaten en zetten dit om tot een overzichtelijk rapport dat voor jou als leidraad kan dienen voor het opstellen van beleid en budget. Daarnaast weet je precies waar je cloud-prioriteiten zouden moeten liggen.

6. Resultaten van de Proof of Value bespreken

Het rapport is af, nu is het tijd om de resultaten te bespreken. We komen opnieuw digitaal bij elkaar met hetzelfde team als tijdens de kennismaking in week 1. We lopen het rapport met de bevindingen en conclusies door en we onthullen jouw baseline-scores op het gebied van Security Governance en Cost Efficiency. Daarnaast geven we je 5 concrete bevindingen en aanbevelingen die je direct op weg helpen naar een betere score. Dit duwtje in de rug helpt je snel de grootste risico’s en/of besparingen te realiseren. De bevindingen kun je direct omzetten naar actiepunten. Je weet hiermee waar je de aandacht zou moeten liggen voor de verbetering van jouw cloudomgeving.

7. Een mogelijk vervolg bepalen om security en kosten in de cloud te beheersen

Met deze 5 verbeterpunten onder de arm weet jij precies hoe jouw cloudomgeving ervoor staat. De volgende stap is het toepassen/uitvoeren van deze punten en het structureel verbeteren van jouw cloudinfrastructuur. Veiligheidseisen veranderen constant, dus het eenmalig toepassen van verbeteringen is niet (meer) voldoende. Mocht je de cloudkennis of de capaciteit niet beschikbaar hebben, zijn wij er om je te ondersteunen.

Met onze dienst Cloud Insight as a Service controleren wij continue de Security Governance en Cost Efficiency van jouw cloud en helpen we je met het doorvoeren van verbeteringen. Zo ervaar jij gemoedsrust over de cloud.

Samengevat

  • De Proof of Value duurt gemiddeld 4 weken.
  • Het gehele proces vraagt maximaal 8 uur van je tijd, maar over het algemeen is dit maar 4 uur.
  • Wij spreken elkaar drie keer: tijdens het plannen van de afspraak, de kennismaking en wanneer we onze bevindingen bespreken. Als we tussendoor iets onverwachts tegenkomen in jouw cloud, nemen we natuurlijk direct contact op.
  • Je kunt na de Proof of Value zelf de waarde van onze dienst inschatten. Als het goed is, heb je daarmee de eerste stappen gezet naar structurele controle op jouw cloudomgeving. Je zit dus nergens aan vast!

Wil je meer weten over de Proof of Value? Laat in het formulier aan de rechterkant je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.