Impact NIS2 op de levensmiddelensector

Webinar

Impact NIS2 op de levensmiddelen sector

Op 14 december 2022 heeft het Europees Parlement akkoord gegeven op de NIS2-richtlijn. In deze richtlijn zijn organisaties in de levensmiddelensector – in tegenstelling tot de NIS – als vitale/essentiële dienst aanbieders aangemerkt. Dit betekent dat het op bedrijven die in de levensmiddelensector, en ondersteunende sectoren zoals agrarisch en logistiek, opereren de nodige impact gaat hebben. Die impact bespreken we met je in deze webinar.

De impact van de NIS2-richtlijn
De komst van de NIS2-richtlijn zorgt voor verplichtingen voor organisaties om verregaande maatregelen te nemen. De kwaliteit hiervan zal worden gehandhaafd na vertaling van de richtlijn naar nieuwe wetgeving.
Dit betekent voor organisaties in deze sector dat er veel veranderingen gaan plaatsvinden op gebied van informatiebeveiliging. Hierbij is een goede voorbereiding het halve werk. Voor de levensmiddelensector zijn er natuurlijk al kwaliteitsnormen zoals de ISO27001 voor informatiebeveiliging en andere normen zoals de FSC22000.

Kom je ook?
In dit webinar bespreken we de gevolgen van de introductie van NIS2 voor jullie. Na dit webinar gaan we graag samen met jullie in dialoog over de aspecten die betrekking hebben op de organisatorische en beleidsmatige onderwerpen en de basis hygiëne voor informatiesystemen en de infrastructuur.

Wij informeren je graag over de ontwikkelingen omtrent de NIS2-richtlijn op donderdag 25 mei om 10:00 uur! Tot dan.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.