Blijven investeren in kennis en ontwikkeling

Blog

Blijven investeren in kennis en ontwikkeling

Het is geen verrassende conclusie. De mens is een cruciale schakel in het securitybeleid van een organisatie. En daarmee ook een kwetsbare schakel. Door de geschiedenis heen, zien we dat de mens zich laat verleiden om de verkeerde keuzes te maken. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens een Security Deep Dive die Telindus mede organiseerde in het Rijksmuseum te Amsterdam. Niet alleen de security-experts aan de gesprekstafel wezen hierop. Ook schilderijen van de oude meesters toonden de zwakke kant van de mensheid – in al zijn schoonheid. Dat dan weer wel.

De link met securitybeleid is dan eenvoudig te leggen. Klikken we niet al te lichtzinnig op een verkeerde link? Gaan we zorgvuldig om met de digitale assets van de organisatie? Kunnen we alle devices op ons netwerk toelaten? Het komt allemaal neer op het maken van de juiste keuzes. Het was goed om te zien dat de kunstgeschiedenis ook genoeg voorbeelden kent waarbij de goedheid van en het vertrouwen in de mens aangetoond wordt. Wil je meer weten over de Security Deep Dive? Lees dan meer in de blog “De mens als cruciale schakel in het securitybeleid” of kijk de opname terug.

Dreigingslandschap verandert voortdurend

Tijdens het evenement in het Rijksmuseum besprak collega Jeroen Hentschke eveneens een onderzoek dat Telindus met partners heeft laten uitvoeren. Daaruit kwam naar voren dat bijna twee derde van de ondervraagde IT-architecten en -managers van mening is dat de organisatie over te weinig securitykennis beschikt. Bij kleinere bedrijven ervaren veel meer IT-professionals een gebrek aan dit soort kennis (74%). Het is weliswaar een hoog percentage maar ik schrik er niet van. De technologische ontwikkelingen gaan snel en het dreigingslandschap verandert voortdurend. De IT-infrastructuur moet er vooral zijn om de business continuïteit te waarborgen, daar ligt de focus op. Het is raadzaam om voor het securityvraagstuk samen op te trekken met experts. Zo ben je als organisatie verzekerd van voldoende kennis en resources op de momenten dat dit noodzakelijk is.

Daadkracht en flexibiliteit in één

Zo investeert Telindus continu in kennis en ontwikkeling. En in dat opzicht is het altijd goed om te zien dat hard werken beloond wordt. Heel veel collega’s hebben zich de afgelopen tijd ingespannen om twee belangrijke mijlpalen te behalen. In de eerste plaats ben ik trots om te kunnen melden dat Telindus onlangs de Cisco Master Networking Specialization heeft behaald. Hiermee voegt Telindus zich bij een exclusief gezelschap vooraanstaande Cisco partners wereldwijd. Aan deze benoeming ging een zeer intensief audit traject vooraf. Dit toont aan dat Telindus heeft bewezen over de expertise te beschikken om kwetsbaarheden in de netwerkomgeving te minimaliseren en de business continuïteit te waarborgen. Daadkracht en flexibiliteit in één.

Een tweede mijlpaal is het feit dat Microsoft Telindus heeft benoemd tot Cloud Solution Provider. Telindus staat bij veel klanten klaar om hun traditionele infrastructuur naar een flexibele en schaalbare IT-omgeving te transformeren. De public cloud speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. Nu Telindus is benoemd tot Microsoft Cloud Solution Provider en deel uitmaakt van het partnerprogramma voegen we een nieuwe dimensie toe aan onze Microsoft Azure dienstverlening. Gecombineerd met de security- en netwerkkennis heeft Telindus het meest complete aanbod om gebruikers veilig en zonder onderbrekingen te connecteren met applicaties. Daarmee kunnen organisaties zonder zorgen naar de cloud en dat is exact wat vandaag de dag nodig is.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.