Laat de Cloud voor je werken: veilig, flexibel en voordelig

Onderzoeksrapport

Veilig, flexibel en voordelig in de cloud

Lange tijd werd de cloud als heilige graal gezien voor alle uitdagingen die er op ICT-gebied waren. Wil je snel opschalen? Naar de cloud. Wil je kosten besparen? Naar de cloud. Wil je de IT-infrastructuur vereenvoudigen? Naar de cloud. Dreigt er een tekort aan IT-specialisten om de steeds complexer wordende architectuur verder te ontwikkelen en te beheren? Naar de cloud. De cloud is een containerbegrip geworden, wat geen recht doet aan de veelzijdigheid van de verschillende toepassingen en verschijningsvormen van cloudtechnologie.

Cloudtechnologie

Denk alleen al aan de vele soorten ‘As-a-Service’ die inmiddels in de markt geïntroduceerd zijn, waarvan Software as a Service (SaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) de meeste bekendheid genieten. Vervolgens kennen we ook nog verschillende variaties in het type hosting: public en private cloud, die beide hun voor- en nadelen hebben. Het is dan ook heel goed denkbaar dat organisaties niet over ‘één cloud’ beschikken. In de loop der tijd is er bewust of onbewust een omgeving ontstaan die bestaat uit vele verschillende cloud-varianten.

We hebben in kaart gebracht hoe organisaties sectorbreed tegen cloudontwikkelingen aan kijken, welke keuzes zij maken en door welke voordelen, uitdagingen of IT-trends zij gedreven worden. Daarnaast vroegen we de IT-beslissers naar de status van hun huidige IT-landschap en naar hun toekomstvisie als het gaat om de cloud. Dit levert interessante inzichten op die in dit rapport zijn gebundeld.

In dit onderzoeksrapport lees je:

  1. Cloud in perspectief
  2. Uitdagingen bij de cloud
  3. Toekomst wijst naar hybride en multi-cloud

Download het onderzoeksrapport door het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.