Hoe je met Managed DNS Security je netwerk optimaal beveiligt

Blog

Managed DNS Security

Onze DNS Security-oplossing garandeert eindgebruikers een veilig gebruik van internet en inzicht in het internetverkeer. Het aanbieden van deze oplossing als managed dienst ontzorgt organisaties en biedt hulp bij het configureren, bijsturen en interpreteren van de data zodat er adequaat geacteerd kan worden bij netwerk-incidenten. Daarnaast kan hiermee het netwerk te allen tijde worden verbeterd en de performance geoptimaliseerd. Het is de eerste dienst waarbij het beheer van een veilige DNS-verbinding uit handen wordt genomen door een strategisch IT-partner.

Goed beveiligde DNS-verbinding is cruciaal

Het Domain Name System (DNS) kan omschreven worden als het telefoonboek van het internet. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker gewoon een naam van een website kan invoeren in plaats van het complexe IP-adres. Kwaadwillenden spelen hierop in door technieken te hanteren die gebruikers misleiden om naar een andere site te gaan en maken organisaties het slachtoffer van cyberaanvallen als ransomware of phishing. Op deze manier worden gegevens ontvreemd of wordt er toegang verkregen naar het bedrijfsnetwerk. Maar liefst 95 procent van het malafide internetverkeer gaat via DNS. Goede beveiliging van de DNS-verbinding en inzicht in het internetverkeer is dus noodzaak bij alle organisaties met bedrijfskritische data in Nederland.

Michel Schaalje, Directeur Security van Cisco Nederland: “Bij Cisco zijn we continu op zoek naar een manier om organisaties bij te staan in de huidige digitale transformatie. Met de introductie van DNS Security als managed dienst onder het label Together in IT met Telindus, lopen we voorop in de markt. Hiermee bieden we organisaties de handvatten voor een veilig en robuust netwerk.”

Joris Leupen, Managing Director van Telindus Nederland: “Sinds de AVG vorig jaar is het onderwerp security hoger op de agenda gekomen. Daarbij is ook het besef toegenomen dat medewerkers een belangrijk onderdeel zijn in de digitale veiligheid van een organisatie. Een instrument als DNS Security geeft de IT-afdeling betere controle over en grip op de beveiliging van het netwerk. Door het als managed dienst aan te bieden, spelen Telindus en Cisco in op de gevraagde behoefte vanuit de markt om te ontzorgen en dragen we bij aan het inzicht in het internetverkeer. We combineren hiermee de goede technologie van Cisco met de excellente diensten van Telindus. Ik kijk erg uit naar de mooie samenwerkingen.”

Ambities, technologie en kennisdeling

Het label van Cisco en Telindus is opgebouwd uit drie cruciale pijlers: de ambities van de klant, technologie en kennisdeling. Telindus Managed DNS Security is een oplossing die organisaties helpt de veiligheid van het netwerk te waarborgen.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.