Cybersecurity steeds hoger op de agenda

Onderzoeksrapport

Security steeds hoger op de agenda

Lange tijd was IT-security het ondergeschoven kindje, de sluitpost op de begroting. Security was noodzakelijk kwaad dat vooral geld kostte en weinig toevoegde aan de organisatie. De laatste jaren is hier een forse kentering in gekomen. Mede door de grote gevolgen van steeds geavanceerdere cyberaanvallen, die breed worden uitgemeten in de media, en door verscherpte wet- en regelgeving voor het gebruiken en verwerken van (persoonsgebonden) data staat IT-security hoger op de agenda. Daar komt bij dat organisaties door de steeds verder groeiende digitalisering in toenemende mate met elkaar samenwerken, informatie uitwisselen en 24/7 beschikbaar moeten zijn. Medewerkers verwachten niet anders dan dat zij altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsinformatie, via welk device dan ook. Daarnaast rekenen zij erop dat de organisatie innovaties omarmt en nieuwe toepassingen ontwikkelt.

Security risico’s

Dit onderzoek, onder 294 IT-beslissers, geeft weer hoe organisaties tegen de risico’s van security aankijken, welke maatregelen zij hebben genomen, welke angsten zij hebben en in welke mate zij hun zaken op orde denken te hebben. De uitkomsten verschillen soms behoorlijk per sector.

Tevens wordt er gesproken over het outsourcen van security. Zo vindt bijvoorbeeld slechts 16 procent van de organisaties het niet noodzakelijk om security (gedeeltelijk) uit te besteden om mee te komen in de huidige digitale transformatie. En zo leverde het onderzoek nog meer interessante inzichten op!

In het rapport lees je:

  1. Security vereist toewijding en verankering
  2. Betrouwbaarheid IT-security onder vergrootglas
  3. Angst voor de gevolgen van security-issues
  4. Uitbesteden security ligt voor de hand

Download het onderzoeksrapport door middel van het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.