Telindus College Tour: van economische efficiëntie naar economische veiligheid

Telindus College Tour

Op woensdag 7 februari organiseren wij onze eigen College Tour. We hebben een buitengewoon interessant thema dat de kern raakt van de hedendaagse economische uitdagingen, digitalisering en de weg naar een veilige en autonome toekomst voor Europa. Onze gast, Maaike Okano-Heijmans, onderzoeker bij Instituut Clingendael en gespecialiseerd in Oost-Azië, neemt ons mee in dit interessante onderwerp. De host is Robin Goudappel, directielid bij Telindus. Wees er snel bij, want er zijn maar beperkt plekken beschikbaar.

Gedurende het gehele event zoomen we met een knipoog in op Azië. Want Azië, en met name China, ontwikkelt zich in razend tempo op het gebied van tech en innovaties. Ook de borrel & walking dinner, die aansluitend plaatsvinden zijn volledig geïnspireerd op Azië!

Datum: woensdag 7 februari
Tijd:
15:15 – 21.00 uur
Locatie:
The Traveller Zuid, Amsterdam

Onderwerpen die tijdens deze Telindus College Tour aan bod komen, zijn:

 • Ons economisch model: valt het door de mand?
  Ontdek de kwetsbaarheden in ons huidige economische model en begrijp waarom het tijd is voor een review van je strategie.
 • Zuidoost-Azië en China: invloed op Europa’s toekomst
  Leer hoe China’s opkomst een cruciale rol speelt in de toekomst van Europa en waarom een gezonde balans tussen groei en autonomie noodzakelijk is.
 • Lessen uit het verleden: wat kunnen we leren?
  Ontleed historische patronen om beter te begrijpen hoe we onze economische toekomst kunnen vormgeven en veiligstellen.
 • IT en digitalisering: terug naar Europese controle
  Onderzoek de rol van IT en digitalisering in onze onafhankelijkheid en ontdek strategieën om Europa’s data en dataveiligheid te waarborgen.
 • Economische veiligheid voor Europa: een noodzaak
  Verken concrete stappen om een economisch veilig Europa te creëren en te behouden te midden van geopolitieke uitdagingen.

Borrel & walking dinner

Om 17.00 uur gaan we over naar de borrel & walking dinner. Het belooft een avond te worden vol Aziatische verrassingen! Wij zorgen voor fantastisch eten, entertainment en als klap op de vuurpijl vieren we gezamenlijk (een paar dagen te vroeg) het Chinees Nieuwjaar. Eén van de opmerkelijkste tradities van het 15-daagse Chinees Nieuwjaar is de feestdag Yan Yat, ook wel bekend als de alle-mensen-zijn-jarig-dag. En dat is precies wat we gaan doen. Je wordt onthaald als een echte jarige en dat gaan we samen goed vieren!

Wacht niet te lang om jouw plek te bemachtigen.

直到那时, tot dan!

Over Maaike Okano-Heijmans

Maaike Okano Heijmans

Maaike is Lead Geopolitics of Tech & Digital bij Instituut Clingendael. In haar rol houdt ze zich bezig met de geopolitiek van technologie en digitalisering in de betrekkingen tussen de EU en Azië. Hierin heeft ze speciale aandacht voor China, Japan en de Indo-Pacific. Ze is bestuurslid bij het European Japan Advanced Research Network (EJARN) en lid van de Council for Security Cooperation in the Asia-Pacific (CSCAP-EU), een organisatie die de veiligheidsdialoog in Azië bevordert. Ook is ze gastdocent bij de Universiteit van Leiden en veelgevraagd spreker. Meer weten over Maaike?

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.