Telindus geeft Life Cycle Management nieuwe dimensie

Blog

Telindus geeft Life Cycle Management nieuwe dimensie

Telindus signaleert dat veel organisaties worstelen met Life Cycle Management: een belangrijk proces voor het optimaliseren en in stand houden van een gezonde IT infrastructuur. Is dit niet op orde? Dan betekent dit dat het tijdig doorvoeren van software updates en het vervangen van essentiële hardwarecomponenten achterblijven. Om continuïteit te garanderen en security te waarborgen biedt Telindus aan om het Life Cycle Management van de netwerk infrastructuur over te nemen. Met onze kennis op het snijvlak van networking, cloud en security brengen wij de eventuele kwetsbaarheden snel in kaart, updaten we de software en vervangen end-of-life/support hardware componenten door nieuwe. Deze zijn zelfs vaak uit onze voorraad leverbaar, waardoor je als organisatie het Life Cycle Management direct een proactieve insteek kunt geven.

In een tijd dat je als organisatie snel moet kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen, is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een stabiele en flexibele technologische infrastructuur. Essentiële onderdelen zoals netwerk, private en public cloudoplossingen en de securityomgeving moeten optimaal presteren. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Juist die belangrijke business continuïteit dreigt nu in de knel te komen.

Kwetsbaarheden in de infrastructuur

De praktijk leert dat veel organisaties voor de uitdaging staan om hardwarecomponenten tijdig te vervangen. Apparatuur die essentieel is om netwerkverkeer te beheren, beveiligen en te stroomlijnen is moeilijk te vervangen. Dit heeft te maken met het wereldwijde tekort aan chips. Daar komt bij dat mondiale aanvoerketens door verschillende redenen ernstig verstoord zijn. Apparaten die End of Life of End of Support zijn, zorgen voor kwetsbaarheden in de infrastructuur.

Risico’s mitigeren

Legacy infrastructuur dient daardoor bijvoorbeeld langer dan gepland in gebruik te blijven. De continuïteit komt hierdoor in gevaar en de beveiligingsrisico’s nemen toe. Mogelijk zullen er zelfs aanvullende security maatregelen genomen moeten worden om van cyberaanvallen gevrijwaard te blijven. Daar komt bij dat audits aan het licht kunnen brengen dat je als organisatie niet compliant bent in het kader van wet- en regelgeving. Om problemen te voorkomen en risico’s te mitigeren, moet er snel actie ondernomen worden.

Snel starten

Telindus is in staat om jouw infrastructuur met kortlopende en flexibele contracten direct in onderhoud te nemen. Ook kunnen wij legacy items, die niet meer ondersteund worden, met onze uitgebreide voorraad vervangen of nieuw leven inblazen. Door middel van ons 24/7 network management center, expert desk en fieldservice garanderen wij het gewenste service level.

Digitale transformatie

Binnen een paar dagen brengen de experts van Telindus de infrastructuur in kaart en maken zo de kwetsbaarheden inzichtelijk. Je kunt direct actie ondernemen en ervoor zorgen dat je kunt blijven beschikken over een hoogwaardige IT-omgeving. De digitale transformatie, innovaties en de business continuïteit komen niet in gevaar. Dat moet je als CxO of IT-manager toch een geruststellend gevoel geven. Weet in ieder geval dat de mondiale onzekerheid voorlopig niet zal verdwijnen en dat je dus moet nadenken over de gevolgen, ook binnen jouw organisatie.

Managed services

Telindus is in deze gevallen je strategische IT-partner die meteen verder kijkt. We kunnen direct een roadmap uitstippelen waarbij je een begin maakt met een IT-omgeving gebaseerd op managed services. Dan neem je stapsgewijs afscheid van bepaalde hardware en die vervang je door hoogwaardige diensten. Tot het zover is, zorgen we er gezamenlijk voor dat de huidige IT-omgeving compliant, beveiligd, betrouwbaar en stabiel is.

Aico van Aalderen

Aico van Aalderen
Senior Account Manager

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.