Cybersecurity is de nieuwe smeerolie in de industrie

Whitepaper

Cybersecurity is de nieuwe smeerolie in de industrie

Organisaties in de industrie staan aan de vooravond van de digitale transformatie of zitten er middenin. Slechts een enkeling heeft de digitalisering volledig voltooid. Hoe dan ook, bedrijven in deze maaksector staan voor de uitdaging te blijven meegroeien met technologische innovaties. De ontwikkelingen rondom Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML) en blockchain staan immers niet stil.

Het is voor industriële bedrijven essentieel dat zij een balans vinden tussen slim en snel innoveren enerzijds en een adequaat beveiligde IT-infrastructuur anderzijds. Er staat immers veel op het spel. Dit lukt alleen met een geïntegreerde aanpak voor cybersecurity. Zo hou je hackers buiten de deur, ben je beschermd tegen malware, kun je afwijkend netwerkgedrag snel detecteren zonder dat dit ten koste gaat van flexibiliteit en schaalbaarheid.

Data beveiligen

De wereld is steeds meer verbonden en dat geldt zeker voor bedrijven in de industrie. Niet alleen hebben zij al hun productie- en onderzoeklocaties met elkaar in verbinding gebracht, maar zij hebben ook machines uitgerust met sensoren die waardevolle data opleveren. Data die direct verstuurd wordt naar de centrale onderneming waar analyses vervolgens worden omgezet in waardevolle inzichten. Dit Internet of Things staat aan de basis van de datagestuurde onderneming, die met deze data slimmere beslissingen neemt.

Bedrijven zullen aan standaarden moeten voldoen die de industrie heeft opgelegd. Je moet als manufacturing bedrijf aantonen dat je de juiste maatregelen hebt getroffen om informatie goed te beveiligen. Het gaat hierbij om privacywetgeving en de AVG, maar ook om kwaliteitsnormen in het kader van bijvoorbeeld de voedsel- en productveiligheid.

 

Lees verder in ons whitepaper. Je ontvangt het door het formulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.