Is de nieuwe Europese informatiebeveiligingsrichtlijn de nieuwe AVG?

Whitepaper

Is de nieuwe Europese informatiebeveiligingsrichtlijn de nieuwe AVG?

Op tijd aan de slag met de NIS2! Hoe begin ik eigenlijk?

De komst van de NIS2-richtlijn heeft veel impact op de informatiebeveiliging in de zorgsector ten op zichte van de NIS. Organisaties worden nu verplicht om verregaande maatregelen te nemen en compliant te worden aan wetgeving net als bij de AVG. Dit betekent voor organisaties in deze sector dat er veel veranderingen gaan plaatsvinden. Hierbij is een goede voorbereiding het halve werk!

Voor de zorg zijn er natuurlijk al kwaliteitsnormen zoals de ISO27001 en specifieke NEN7510 voor informatiebeveiliging. Maar met NIS2 worden de rechten en plichten en de handhaving daarvan uitgebreid en aangescherpt.

Wat heb je nodig om te starten?

In dit whitepaper staan de achtergrond en de gevolgen van de introductie van NIS2 voor jouw zorginstelling. We willen je niet alleen inzicht geven in de NIS2 richtlijn, maar ook helpen met tijdig voor te bereiden. Dit whitepaper behandelt ook verschillende aanpakken om te starten of je nu beginnend of al lang bezig bent met informatiebeveiliging. Alle relevante informatie die op dit moment nodig is om te beginnen staat in de whitepaper en nog veel meer!

In dit whitepaper:

  • Waarom eigenlijk een NIS2
  • Verschil tussen de NIS en NIS2
  • Verplichtingen van zorginstellingen met toelichting over wat dit betekent
  • Handvatten en actieplan/aanpak om op tijd voorbereid te zijn

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.