XR optics technologie

Live demo
maandag 13 t/m vrijdag 17 maart

Innovatie succesvol toepassen voor sterk toekomstbestendig fundament

De lokale en internationale vraag naar (mobiele) connectiviteit en cloud- en hostingdiensten is ongekend hoog. De serviceprovidermarkt met daarin organisaties als telecomproviders, mobile network operators en datacenters is voortdurend in beweging. 5G, fiber en cloud-ontwikkelingen stellen operators voor nieuwe uitdagingen.

Tegemoetkomen aan de klantvraag

Daarnaast is er een structurele verandering waarneembaar in het dienstenportfolio en de marktbenadering. De focus verschuift van het aanbieden van services vanuit de eigen infrastructuur naar het beheren van infrastructuur en omgevingen van derden. Hierbij kan de eindgebruiker eenvoudig diensten via een portal starten en op- en afschalen. Om dit te realiseren, moet je als serviceprovider een nieuw, sterk, duurzaam en flexibel fundament neerleggen.

De vraag naar bandbreedte neemt toe. Business klanten die vroeger een 1 GBit/s verbindingen afnamen, vragen nu om een 10, 40 of 100 Gbit/s aansluiting. De prijzen staan onder druk. Serviceprovidernetwerken moeten aangepast worden om deze klantvraag te faciliteren. Dat doe je met de juiste architectuur, de juiste technologie en een strategisch partner die je hierin bij kan staan.

XR Optics: revolutionaire technologie

Dankzij Infinera’s baanbrekende XR Optics technologie zijn we weer een stapje dichter bij de toekomst. XR Optics is speciaal ontwikkeld als antwoord op de beperkingen die traditionele punt-punt optische transmissieoplossingen opleggen. Vorderingen op het gebied van Nyquist-subcarriers hebben ervoor gezorgd dat één XR Optic high-speed transceiver meerdere onafhankelijke gegevensstromen tegelijkertijd kan verzenden en ontvangen, van en naar low-speed transceivers op verschillende plekken. Deze technologie helpt serviceproviders om hun huidige Ethernet- en IP-diensten naar een hoger niveau te tillen.

XR Technologie:

  • Biedt een kosteneffectieve en schaalbare oplossing voor service upgrade-uitdagingen
  • Reduceert het aantal optische tranceivers in het netwerk door point to multipoint toepassingen
  • Levert tot 70% CAPEX én OPEX reductie op
  • Vermindert het aantal benodigde poorten en dus het aantal switches en routers op HUB locaties
  • Elimineert tussenliggende aggregatieswitches in het netwerk
  • Rationaliseert de optische transportarchitectuur
  • Brengt schaalbaarheid en elasticiteit in service provider-aggregatienetwerken. Het netwerk wordt op- en afschaalbaar zonder desinvestering of onderbreking van de dienstverlening
  • Stelt service providers in staat om competitieve connectivity diensten (10, 40, 100 GBit/s) te ontwikkelen
  • Verkleint de CO2 footprint: minder switches en routers, minder locatiebezoeken, minder stroomverbruik en configuratie op afstand

Klinkt goed? Het volledig uitgeruste Telindus Packet-Optical Competence Center heeft alle kennis en expertise in huis om je te helpen met het introduceren en implementeren van de XR-technologie. Onze experts adviseren je graag. Neem contact op via het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.