De versnippering van het IT-landschap:
Wat betekent dat voor jouw cybersecurity?

Whitepaper

De versnippering van het IT-landschap: wat betekent dat voor jouw cybersecurity?

Hoe zorg je er in deze tijd voor dat gebruikers veilig toegang hebben tot de applicaties die ze nodig hebben? Digitalisering helpt organisaties sneller in te spelen op veranderingen, maar maakt ze ook kwetsbaarder. Robotisering, Artificial Intelligence, Internet of Things en de cloud zijn allemaal ontwikkelingen die het IT-landschap een ander aanzicht geven.

Ze maken dat bestaande security strategieën aan heroverweging toe zijn. SASE is de nieuwe benadering die aan een snelle opmars bezig is. Lees in de whitepaper hoe dit model helpt security naar een hoger niveau te tillen.

Het IT-landschap verandert

Het IT-landschap verandert razendsnel. Organisaties gebruiken gemiddeld 34 SaaS-apps (Software as a Service). Sommige organisaties draaien al vrijwel compleet op SaaS. Dat die diensten overal en altijd te benaderen zijn, blijkt een groot voordeel. Tijdens de uitbraak van de COVID-19 pandemie konden veel bedrijven dankzij SaaS hun diensten blijven leveren. Hoewel deze manier van werken aanvankelijk soms een gedwongen karakter had, willen weinig bedrijven terug naar de oude situatie, waarin op afstand werken eerder uitzondering was.

Naast SaaS-diensten maken organisaties ook meer gebruik van met internet verbonden apparaten. Naar schatting zijn er inmiddels wereldwijd zo’n dertig miljard van in omloop. Onder Nederlandse ondernemers zijn computers, laptops, tablets, mobieltjes, draadloze printers, smart-tv’s, slimme thermostaten en beveiligingscamera’s het populairst. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de rijksoverheid. De ondervraagde ondernemers zijn zich bewust van de security-risico’s, voeren ook regelmatig software-updates door, maar weten lang niet van alle apparaten hoe die moeten worden beveiligd.

Lees verder in de whitepaper:

  1. Cyberdreiging neemt toe en moet ook binnen de muren worden tegen gehouden,
  2. SASE is het nieuwe, meest vergaande securitymodel,
  3. Beveiliging tijdens de hele reis,
  4. Telindus helpt om SASE toe te passen,
  5. Dealen met de versnippering en IT voor je laten werken.

Download de whitepaper door het formulier aan rechterkant van deze pagina in te vullen.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.