Blog

Access Connectivity Datacenter

In een Data Centric World is IT de business driver en data het nieuwe goud

12 okt 2016

Digitale disruptie, Internet of Things, Uber, startups, innovatie, zomaar wat woorden die allemaal bij het thema van de Storage Expo en Infosecurity passen: Data Centric World. Een nieuwe wereld waar succesvol zijn wordt bepaald door data. Hoewel data altijd al is gebruikt om betere inzichten te krijgen in bijvoorbeeld klantgedrag, roepen de ontwikkelingen van het afgelopen decennium toch veel vragen op. Ik verzamel veel data, wat kan ik hiermee? Hoe beheer ik mijn datacenter nu en in de toekomst wanneer data explosief groeit? Hoe stel ik mijn data veilig? Niet alleen in het datacenter, maar ook wanneer de data onderweg is naar een andere locatie? En, hoe vind ik de tijd om dit allemaal te realiseren?

Harm de Haan door Harm de Haan

In deze blog deel ik alvast een paar antwoorden op deze vragen. Aanvullende antwoorden op deze en andere vragen kunt u bij mij en mijn collega’s halen tijdens Storage Expo en Infosecurity op 2 en 3 november op de stand van Telindus in de Jaarbeurs in Utrecht.

Storage Expo & Infosecurity: Data het nieuwe goud
Toegankelijkheid tot data of het genereren van data en daar bruikbare informatie van te maken is vele malen eenvoudiger geworden. Het is niet meer alleen voorbehouden aan organisaties die flink kunnen investeren in research en development. Nee, laagdrempelige toegang tot allerlei platformen op het internet heeft ervoor gezorgd dat iedereen vandaag de dag een killer-app kan bedenken en maken.

Funding nodig? Dan ga je niet meer naar een bank, maar leen je geld bij particulieren via het internet. Het grote voordeel van deze jonge bedrijven? Zij zijn niet gebonden bestaande, verouderde IT-infrastructuren, maar kunnen eenvoudig en agile gebruik maken van diensten die in de cloud beschikbaar zijn. Hoe zorg je dat je als gevestigde partij net zo snel kan schakelen als deze digitale startups die als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten? Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor IT, zodat er gefocust kan worden op de nieuwe mogelijkheden. Hierbij hoort ook het leren anders om te gaan met IT-middelen, zodat de focus op de doelstellingen van de organisatie komt te liggen. Dan wordt IT een business driver met de bijbehorende data als het nieuwe goud. Meer hierover deel ik in de Digitalization-hoek op de stand van Telindus.

Security en compliancy
Dat data het nieuwe goud is, daar zijn kwaadwillende ook al achter gekomen. Security inregelen in een digitale wereld vergt een andere aanpak dan de traditionele. Het gaat van toegang vanuit de gebruiker tot aan het beveiligen en optimaliseren van infrastructuur verbindingen. En over verbindingen gesproken, iedereen moet ook nog eens 24/7 gebruik kunnen maken van hun netwerk.

Als organisatie heeft u de verbindingen niet altijd voor het kiezen. Grote investeringen doen in het upgraden van bestaande verbindingen staat niet direct hoog op de wensenlijst. Toch wilt u de beste service garanderen naar uw klanten en eindgebruikers en dit kan alleen als de verbindingen binnen uw kantoor, naar het datacenter en tussen datacenters optimaal zijn. Maar hoe realiseert u non-stop een betrouwbare en veilige verbinding met het datacenter? Dit soort vragen beantwoorden onze experts graag in de Optical en Security-hoek op de stand van Telindus.

Beheer je datacenter met één druk op de knop
Een data centric world zorgt voor vele vragen en een goede uitvoering vergt tijd. Waar haalt u al deze tijd vandaan? Door verregaand te automatiseren, is met één druk op de knop de IT-omgeving weer onder controle door inzet van middelen als de cloud of Software Defined-technologieën. Hierdoor beschikt de IT-afdeling over meer tijd en kan er sneller worden ingespeeld op vragen uit de business. Onze experts vertellen u hier graag meer over in de Cloud en Orchestration-hoek op de stand van Telindus.

Telindus op Storage Expo en Infosecurity
Tijdens Storage Expo demonstreert Telindus u graag met live demo’s in één van de vier corners bij stand 01.A024 waarom en hoe u tijd voor de organisatie kunt creëren in een digitale wereld. Maar ook hoe u zich wapent in het nieuwe digitale tijdperk en controle houdt over data. Wat is er vandaag de dag mogelijk? En hoe kunt u nu al inspelen op de mogelijkheden van de toekomst? Hoe maakt u een gebouw slim of hoe zet een veehouder IT in om de koeien gezond te houden? Ik ben benieuwd hoe ver u hier al mee bent.

Graag nodig ik u uit voor onze presentaties, waarin u inzicht krijgt in de noodzaak en betekenis van de digitale organisatie. En welke vijf randvoorwaarden ervoor zorgen dat de IT-afdeling als dienstverlener de tijd en ruimte heeft om doelstellingen van de organisatie in te vullen of zelfs te verbeteren.

Denk er eens goed over na: praat u nog steeds over een digitale strategie of over een strategie in de digitale wereld? Samen met u kijken we hoe nieuwe ontwikkelingen voor u kunt laten werken of hoe Telindus dat samen met u kan oppakken. We zien u graag op onze stand, de koffie staat klaar.

Standnummer Storage Expo 01.A024
Standnummer Infosecurity 01.E100

Geïnteresseerd?

Harm de Haan
Neem contact op met onze specialist Harm de Haan

Harm de Haan is Digitization Evangelist bij Telindus. Harm is een IT Trendwatcher met brede expertise binnen het IT-landschap. Hij volgt de (opkomende) ontwikkelingen binnen de IT, en vooral de effecten daarvan op de (klant)organisatie, dan ook op de voet. Op basis hiervan adviseert hij niet alleen de Telindus-directie over de te volgen koers, maar informeert hij ook klanten over de vernieuwingen en hoe hiermee om te gaan binnen de eigen organisatie. Als schrijver van verschillende whitepapers (onder andere over converged infrastructures en software defined), bijdragen op social media en persberichten, is hij uitstekend in staat de thema’s te bepalen voor diverse Telindus-evenementen en deze te begeleiden.

Harm is inmiddels niet meer werkzaam bij Telindus.

geen reacties
Plaats een reactie