GGI-Veilig: Hoe kom ik in controle?

Als overheidsorganisatie heb je de verantwoordelijkheid over de gegevens van burgers en bedrijven. Nu de technologie complexer wordt en het aantal cyberaanvallen toeneemt, dreigen gemeenten met hun bestaande beveiligingsmaatregelen vast te lopen. Met GGI-Veilig maken gemeenten hun IT-infrastructuur veiliger. Wij gaan samen met de gemeenten aan de slag om hun digitale weerbaarheid te verhogen.

Onderzoeksrapport: Security steeds hoger op de agenda (2019)

Dit onderzoek, onder 294 IT-beslissers, geeft weer hoe organisaties tegen de risico’s van security aankijken, welke maatregelen zij hebben genomen, welke angsten zij hebben en in welke mate zij hun zaken op orde denken te hebben. De uitkomsten verschillen soms behoorlijk per sector.

Tevens wordt er gesproken over het outsourcen van security. Zo vindt bijvoorbeeld slechts 16 procent van de organisaties het niet noodzakelijk om security (gedeeltelijk) uit te besteden om mee te komen in de huidige digitale transformatie. En zo leverde het onderzoek nog meer interessante inzichten op!

Maak kennis met ons GGI-Veilig team

Op 3 oktober 2019 hebben we een exclusief evenement georganiseerd voor deelnemers van GGI-Veilig. Enerzijds om kennis te maken omdat we bij Telindus geloven in een persoonlijke en informele aanpak en anderzijds om samen aan de slag te gaan met het verhogen van de digitale weerbaarheid. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en bedreigingen en hoe kan je als gemeente het maximale resultaat behalen uit GGI-veilig?

Is het jouw gemeente niet gelukt hierbij aanwezig te zijn? Ons GGI-Veilig team staat altijd klaar om mee te denken over de beste securityoplossingen voor jouw gemeente. Maak alvast kennis met ze!

De GGI-Veilig oplossingen

Op basis van de eisen van VNG hebben wij voor alle deelnemende gemeenten van GGI-Veilig perceel twee een globale architectuur gevisualiseerd. De architectuur van elke oplossing hebben wij uitgewerkt in een zo laag mogelijke complexiteit en zo hoog mogelijke beheersbaarheid tegen lage kosten. Zo voorzien wij jouw gemeente vanuit een centrale architectuur van relevante informatie om de securityinrichting naar een hoger niveau te brengen. Op deze manier verhogen wij de digitale weerbaarheid van jouw gemeente.

Ontdek onze oplossingen

Whitepaper: Is uitbesteden van security keihard nodig?

De ontwikkelingen op het gebied van security en cyberdreigingen zijn niet meer bij te benen. Internetcriminaliteit is hot en criminelen worden steeds sluwer. Bedrijven moeten hun infrastructuur daarom 24/7 in de gaten houden en op de hoogte blijven van de nieuwste dreigingen, securitymaatregelen en wet- en regelgeving.

Lukt jouw organisatie dat?