Telindus wint ARGO360 Social Sustainability ‘Repurpose’ Award

IT-apparatuur verdient een tweede leven

Telindus wint ARGO360 Social Sustainability ‘Repurpose’ Award

Utrecht, september 2022 – Telindus heeft de ARGO360 Social Sustainability Award in de categorie ‘Repurpose’ gewonnen. Telindus werkt samen met ARGO360, specialist in IT-recycling en sociaal verantwoord ondernemen, om apparatuur die bij klanten vervangen moet worden zo te behandelen dat deze opnieuw ingezet kan worden. Telindus ontvangt deze award omdat in 2021 alle aangeboden hardware een nieuwe bestemming heeft gekregen, waarmee andere gegadigden werden afgetroefd. Deze award onderstreept de ambitie van Telindus om de duurzaamste IT-leverancier van Nederland te worden.

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die verantwoorde keuzes met betrekking tot End of Life (EOL) IT-apparatuur combineren met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf werkt voor een groot deel met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en geeft hen zo een plek in de samenleving. Telindus heeft een nauwe samenwerking met ARGO360 omdat het hardware-apparatuur veilig, sociaal en duurzaam verwerkt. Dit is geheel in lijn met de ambitie en grondhouding van Telindus. ARGO360 is PSO-gecertificeerd, de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO, een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen.

Opschonen van apparatuur

“Telindus streeft naar inzet van duurzame en energiebesparende apparatuur en in het geval van vervanging en vernieuwing doen wij er alles aan oude producten opnieuw in te zetten. Prioriteit hierbij is dat dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt, waarbij het schoonmaken en opschonen van apparatuur volgens geldende standaarden plaatsvindt. Wij zorgen daarbij ook voor gecertificeerde dataverwerking en -vernietiging. Hierbij werken wij naar volle tevredenheid samen met ARGO360”, vertelt Hanco de Labije, manager KVGM en MVO bij Telindus. “In 2021 hebben wij onder andere de hardware van de gemeente Gouda aangedragen en die hebben wij volledig elders opnieuw kunnen inzetten. Dit heeft er mede toe geleid dat we nu de ARGO360 Social Sustainability Award in de categorie ‘Repurpose’ hebben gewonnen. Een mooie waardering voor al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid.”

Hardware krijgt een tweede leven

Victor Jansma, Business Development Manager CSR EMEA bij ARGO360: “Telindus is een goed voorbeeld van een IT-onderneming met oog voor de samenleving. Zij gaan zelf zorgvuldig om met hun hardware en sporen klanten en gebruikers aan om dat ook te doen. Het is een bijzondere prestatie dat echt alle hardwarecomponenten in 2021 zijn opgeschoond een tweede leven hebben gekregen. Telindus heeft dan ook volkomen terecht de repurpose award ontvangen.”

Social return en duurzaamheid

“Duurzaam ondernemen vormt de basis van onze bedrijfsvoering. Daar komt bij dat sociaal, duurzaam en veilig elementen zijn die we steeds vaker terugzien in de uitvraag van klanten als het gaat om het vervangen van hardware”, voegt Joris Leupen, CEO van Telindus, toe. “Deze award laat zien dat we op de goede weg zijn, maar ik wil het tevens aangrijpen om de sector te laten zien hoe belangrijk social return en duurzaamheid zijn. Zeker in een tijd waarin grondstoffen schaars en kostbaar zijn, kunnen we meer doen om verouderde apparatuur een tweede leven te geven.”

—–

Over Telindus

Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd Inspiration Center, waar innovatie centraal staat en de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden.

Volg Telindus via Twitter en LinkedIn.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.