Telindus wint managed services kavel in Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters 2022

Nieuws

Telindus wint managed services kavel in Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters 2022

Utrecht, 21 juli 2022 –Telindus heeft het managed services kavel gewonnen in de Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters 2022 (ROAD2022). Dit betekent dat de deelnemende partijen die managed services willen inzetten, Telindus kunnen betrekken in een minicompetitie met nog twee andere aanbieders. Telindus ziet de uitkomst van deze aanbesteding als een belangrijke bevestiging van haar strategie gezien haar focus van de laatste jaren op managed services.

In de aanbesteding, die werd begeleid door Inkoop Uitvoeringscentrum Noord, participeren ODC Noord, DUO, Nationaal Archief, Dictu, ACM en RDW. Wanneer zij opteren voor managed services in het datacenterdomein, kunnen zij na het uitschrijven van een minicompetitie, Telindus selecteren. Het doel van ROAD2022 is dat de deelnemende partijen de continuïteit van hun dienstverlening kunnen borgen met een duurzame en veilige datacenter infrastructuur, aangevuld met hoogwaardige managed services.

Datacenters zijn uitgegroeid tot de backbone van onze samenleving. De genoemde overheidsinstellingen zijn in hoge mate afhankelijk van duurzame en betrouwbare datacenterdiensten. Telindus kijkt ernaar uit met haar hoogwaardige managed services hier een bijdrage aan te leveren. De keuze viel onder andere op Telindus vanwege kwaliteit van de dienstverlening, alsmede de sterke focus op duurzaamheid.

Joris Leupen, CEO van Telindus: “We zien dat steeds meer overheidsorganisaties de overstap maken naar het afnemen van managed services. Vooral omdat zij op deze manier verzekerd zijn van continuïteit, zonder de zorgen te dragen van het in stand houden van het kennisniveau hiervoor. Ontwikkelingen in de IT-infastructuur, en zeker in het cloud- en datacenterdemein, gaan immers zo snel dat zij deze moeilijk kunnen bijhouden. Bestaande IT vervangen door nieuwe, aangevuld met managed services biedt dan uitkomst. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit perceel van ROAD2022 Telindus veel waardevolle opdrachten en projecten oplevert.”

Over ROAD2022

ROAD2022 is een aanbesteding die onder verantwoordelijkheid van de categorie Datacenters van het Inkoopuitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) uitgevoerd wordt. De totale waarde van deze aanbesteding bedraagt meer dan 225 miljoen waarvan meer dan 32 miljoen onder perceel D valt. De looptijd bedraagt 3 jaar met een optie tot verlenging van 1 jaar.

Dit persbericht verscheen onder andere op Emerce.

Wil je meer weten over MVO bij Telindus?

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.