Telindus wint aanbesteding van SURF voor levering en beheer van firewalloplossingen

Next Generation Firewall

Telindus wint aanbesteding van SURF voor levering en beheer van firewalloplossingen

Utrecht, 6 oktober 2022 – Telindus heeft de aanbesteding van SURF gewonnen voor het leveren en beheren van oplossingen voor de dienst SURFfirewall. SURF levert hoogwaardige IT-oplossingen aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen, die bij de coöperatieve vereniging zijn aangesloten. SURF biedt deze instellingen Next Generation Firewall functionaliteit in een managed omgeving, waarvoor Telindus de komende jaren is gecontracteerd. Hiermee gaat Telindus haar kennis en ervaring inzetten om deze essentiële securityschakel verder te ontwikkelen en de transitie naar virtuele firewalls op een slimme manier vorm en inhoud te geven. SURF heeft voor Telindus gekozen mede vanwege het feit dat zij heeft bewezen het beheer van securityoplossingen in hoge mate te kunnen automatiseren. Hiermee neemt de beheerlast, foutkans en complexiteit aan de kant van de instellingen aanzienlijk af 

Beheerlast blijft behapbaar

Onderwijs- en onderzoeksinstellingen staan voor de uitdaging hun security te laten meegroeien met de digitale ambities. Enerzijds willen zij hun gebruikers, studenten en medewerkers, optimaal faciliteren in veilig en efficiënt werken. Anderzijds willen zij optimale controle op hun IT-omgeving om hun intellectueel kapitaal te beschermen. Een hoogwaardige firewall oplossing is daarbij onmisbaar. SURF speelt hierop in met SURFfirewall, een firewalldienst die uiterst schaalbaar is, zowel als het gaat om functionaliteit als om volume. De belasting van de firewall is niet het hele jaar hetzelfde; in vakanties is gewoonweg minder capaciteit nodig. Instellingen kunnen dit eenvoudig zelf configureren. Daarnaast neemt SURF het beheer voor haar rekening, waardoor je als onderwijsorganisatie altijd voldoet aan de laatste eisen op securitygebied en de beheerlast behapbaar blijft. Ten slotte regelt SURF ook de aanbesteding van de firewallproducten en -diensten, zoals nu het geval is waarbij de keuze is gevallen op Telindus. 

Beheertaken automatiseren

“SURF levert een brede reeks aan ICT-oplossingen aan haar leden. Gezien het huidige dreigingslandschap en de digitale ambities in het onderwijs neemt security een belangrijke plaats in binnen de IT-infrastructuur”, vertelt Harold Teunissen, directeur bij SURF. “We zijn dan ook blij dat we Telindus aan ons kunnen binden. Hiermee halen we niet alleen hoogwaardige firewall oplossingen en diensten in huis, maar beschikken we tevens over een ervaren partner die innovatie op het gebied van security nastreeft. We zijn met name te spreken over de manier waarop Telindus tijdrovende beheertaken heeft weten te automatiseren, zodat de complexiteit voor IT-afdelingen afneemt. Daar komt bij dat de oplossingen van Telindus naadloos geïntegreerd kunnen worden met de bestaande IT-omgeving van instellingen. Zij kunnen zich daardoor meer en meer focussen op hun primaire proces: onderwijs en onderzoek.” Ten slotte is het voor instellingen erg interessant om exact te betalen naar gebruikom zo kostenvoordelen te realiseren. 

Streven naar innovatie

Joris Leupen, CEO van Telindus: “We zijn trots een nieuwe samenwerking aan te gaan met SURF. Na ons partnership met netwerkcomponenten gaat Telindus nu ook waardevolle firewall oplossingen leveren in een sector die zich moet zien te wapenen tegen cyberaanvallen. Telindus gaat SURF voorzien van een reeks securityoplossingen, zoals Intrusion Prevention en Data Loss Prevention. Maar misschien nog wel belangrijker is dat Telindus SURF ondersteunt in de transitie naar virtuele firewalls, waarbij er sprake is van een hoge mate van automatisering van beheertaken. SURF en Telindus vinden elkaar in het streven naar innovatie en we zoek samen naar oplossingen waarbij user experience en een hoog securityniveau hand in hand gaan. Ik kijk ernaar uit om op deze manier een bijdrage te leveren aan de digitale weerbaarheid van een essentiële sector in onze samenleving.” 

—–

Over Telindus

Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd Inspiration Center, waar innovatie centraal staat en de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden.

Volg Telindus via Twitter en LinkedIn.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.