Telindus Nederland neemt Umbrio over

Nieuws

Telindus Nederland neemt Umbrio over

31 mei 2018

Telindus Nederland neemt Umbrio over en versterkt zijn positie in de groeiende markt van IT & Network Operations en Analytics

Telindus Nederland kondigt de overname aan van Umbrio, gespecialiseerd in IT & network operations en analyticsplatformen. Door de integratie van Umbrio in de Proximus Groep kan Telindus zijn klanten verder ontwikkelde managed oplossingen bieden over alle domeinen van de IT-infrastructuur, van on-premises tot in de cloud.

Umbrio, een sterke speler in IT & Network Operations en Analytics in de Benelux

Gevestigd in Rijswijk en ook actief in België en Luxemburg, telt Umbrio meer dan 40 hooggeschoolde experts en heeft het bedrijf een aantal banken, overheidsinstellingen en grote industriële spelers als belangrijkste klanten. Umbrio is een Elite Splunk-partner en marktleider als het gaat om IT & network operations, monitoring en analytics in de Benelux. Op basis van machine learning in de Splunk-software, bieden Umbrio en Telindus end-to-end intelligence-oplossingen aan klanten.

Umbrio zal verder geleid worden door het huidige managementteam, dat aan boord blijft om de groeistrategie van het bedrijf verder uit te voeren vanuit het Nederlandse hoofdkantoor, als een autonome dochteronderneming van Telindus Nederland.

Umbrio, Telindus en Proximus bundelen krachten voor ijzersterk portfolio

De overname van Umbrio past perfect in de Fit for Growth-strategie van Proximus en de ambitie om te investeren in de transformatie naar een Digital Service Provider. Daarnaast sluit dit naadloos aan op de sterkere Benelux-focus die het bedrijf hanteert. Telindus Nederland is actief op het gebied van analytics en automation. Door het bundelen van de krachten van Umbrio, Telindus Nederland en Proximus ontstaat een ijzersterk IT & network operations managementportfolio, waardoor klanten in staat worden gesteld om IT as a Service op een hoogwaardig niveau te kunnen afnemen.

Geert Degezelle, Managing Director bij Telindus Nederland: “Ik ben zeer enthousiast over de overname van Umbrio. Het is een toonaangevend bedrijf met een team van specialisten op het gebied van IT & network operations management, monitoring en  analytics op het hoogste niveau. De missie van Telindus is om elke klant te ontzorgen en helpen te excelleren en accelereren door de inzet van een complete set uitmuntende managed services over de IT-infrastructuur. Telindus heeft als doelstelling dit te bereiken door datagedreven automatisering van IT-infrastructuren met haar analytics, automation & assurance benadering, waarbij door de opkomst van software defined technologie steeds meer infrastructuren zich op deze manier ook daadwerkelijk laten aansturen. Dankzij de versterking van Umbrio is Telindus in staat om zijn klanten volledig te begeleiden naar IT as a Service. Deze overname is een logische stap na de start van Davinsi Labs in Nederland, omdat beide partijen als basis gebruikmaken van het Splunk-platform en elkaar daarmee perfect aanvullen.”

Erik Witte, oprichter en Managing Director van Umbrio: “Wij zijn enthousiast dat we nu deel uitmaken van de Proximus Groep. Onze focus op het creëren van waarde met behulp van data analytics gekoppeld aan het Proximus-portfolio van security intelligence en managed services vormt een unieke propositie in de Benelux. Samen gaan we slimme en schaalbare IT-, beveiligings- en IoT-oplossingen creëren voor klanten die data centraal willen stellen bij het genereren van bedrijfswaarde.”

De financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.