Telindus grootste stijger in jaarlijkse Computable imago-onderzoek

Nieuws

Computable imago-onderzoek

20 januari 2021

Telindus is in het imago-onderzoek 2020 van Computable de grootste stijger en wint maar liefst 37 plekken ten opzichte van vorig jaar. Jaarlijks publiceert Computable de resultaten van het imago-onderzoek waar organisaties worden beoordeeld op het gebied van innovatie, kennisniveau en aantrekkelijkheid als werkgever. Tevens wordt gekeken hoe zij het doen op het vlak van duurzaamheid en hoe de financiële stabiliteit is. Onlangs zijn de resultaten gepubliceerd in de jaargids Computable 100. Met een stijging van twaalf plaatsen eindigt Telindus op de 50e plaats in de categorie ‘Top 100 kennisniveau’ en is Telindus nieuw binnengekomen in de ‘Top 100 financiële stabiliteit’ op de 24e positie.

Niet alleen gooit Telindus hoge ogen in deze ranglijsten, ook bekleedt de organisatie mooie posities in diverse andere categorieën: Infrastructuur, Netwerken en Netwerkbeheer’ (2e plaats), Duurzaamheid (5e plaats) Security (8e plaats) en IT service management (8e plaats). De reden achter de grote stijging volgens Computable komt als een verassing en krijgt vooral Joris Leupen veel credits. “Blijkbaar doet deze nieuwe, frisse wind de Telindus-medewerkers goed”, aldus Computable.

Drie factoren

Volgens Joost van Wieringen, Manager Strategy & Marketing Telindus, is dit inderdaad één van de redenen waarom Telindus het zo goed heeft gedaan afgelopen jaar, maar er is meer. “Ik denk dat we deze stijging met name te danken hebben aan drie verschillende factoren. In de eerste plaats de aanstelling van Joris Leupen die de organisatie een nieuwe boost heeft gegeven. In de tweede plaats de transformatie – van leverancier naar strategisch business- en IT-partner – en in de derde plaats het wijzigen van onze strategie. Onze focus is hiermee verschoven en we richten ons nu meer op het bieden van toegevoegde waarde naast het leveren van diensten en oplossingen. Continu zijn we op zoek naar nieuwe ideeën om sneller op de veranderde vraag en markt in te blijven spelen. Ook bieden we webinars aan over actuele en toekomstgerichte topics. Ik denk dat deze combinatie ertoe geleid heeft dat we 37 plekken zijn gestegen in het imago-onderzoek.”

Infrastructuur, Netwerken en Netwerkbeheer

In de categorie Infrastructuur, Netwerken en Netwerkbeheer heeft Telindus een mooie 2e plek bemachtigd. Hiermee staat de organisatie tussen Cisco, die op de eerste plaats is geëindigd en KPN. Dat Telindus in deze ranglijst hoog is geëindigd, verbaast van Wieringen niet. “De aanbesteding van gemeente Amsterdam heeft hierin voor ons een belangrijke rol gespeeld. In het najaar van 2019 heeft de Gemeente Amsterdam besloten onze managed secure connectivity services af te nemen. Deze services staan aan de basis van ANet, de vernieuwde toekomstbestendige netwerkomgeving van de gemeente. Er schuilt een aantal unieke componenten in dit netwerkproject. De gemeente Amsterdam gaat een zero-trust model hanteren, wat inhoudt dat iedere actor of apparaat die zich aanmeldt bij het netwerk moet worden geverifieerd. Deze modellering is in de praktijk nog zelden vertoond. Dit is slechts een voorbeeld, maar het geeft een goed beeld waar onze competenties liggen.”

Duurzaamheid bij Telindus

Dat Telindus duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, wordt bevestigd in de lijst ‘Top 100 Duurzaamheid’ waar Telindus op 5e plek staat. “Bij Telindus vinden we het ontzettend belangrijk om te investeren in een gezondere leefomgeving. Naast dat we steeds meer digitaal werken, gebruik maken van onze zonnepanelenpark op het dak van ons kantoor, een speciaal klimaatsysteem en een elektrisch/hybride wagenpark hebben, willen we meer doen. Zo dragen we ook bij aan het terugdringen van CO2 door onze footprint te reduceren. Per dienst bekijken we welk recyclingmodel daarbij past zodat er weinig tot geen restafval overblijft. Bij Telindus geloven we er echt in dat 100 procent energieneutraal werken mogelijk is. Dit is uiteindelijk onze ultieme stip aan de horizon.”

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.