Telindus gaat netwerken en security verzorgen voor onderwijsinstellingen

Nieuws

Telindus gaat netwerken en security verzorgen voor onderwijsinstellingen

24 juni 2020

Dit voorjaar is bekend geworden dat Telindus als een van de winnaars uit de aanbesteding van netwerkcomponenten door SURF is gekomen. Dit houdt in dat Telindus de komende vijf jaar netwerk- en securityproducten en diensten kan gaan leveren aan zes grote onderwijsinstellingen. Telindus is trots op dit resultaat en ziet de toewijzing als een erkenning van de ervaring en het track record in de onderwijssector.

Voluit heet de aanbesteding Landelijk Project Aanbesteding Netwerkcomponenten en gezien het feit dat het om de derde achtereenvolgende gaat, noemen we het in de volksmond LaPAN3. LaPAN3 is in de markt gezet door SURFmarket, onderdeel van SURF, dat ICT inkoopt en beschikbaar maakt via verschillende portals. In dit geval nemen Erasmus Universiteit, Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit, Open Universiteit, Hogeschool Leiden en Windesheim deel aan dit project. Deze instellingen kunnen nu minicompetities uitschrijven onder de winnaars van LaPAN3 en Telindus heeft het volste vertrouwen hier succes te boeken.

Kennis en ervaring in de onderwijssector

In de aanbesteding heeft Telindus duidelijk gemaakt veel kennis en ervaring te hebben in de onderwijssector. “We zien dat het onderwijs snel verandert. Ook al voordat de gevolgen van de COVID-19 pandemie duidelijk werden, nam het onderwijs op afstand snel toe. We hebben het dan onder andere over colleges die online te volgen zijn, onderzoeksinstituten die op afstand met elkaar samenwerken en onderwijs dat steeds meer gebruik maakt van nieuwe technologieën en video”, vertelt Judith Tolk, Head of Sales & Bidmanagement bij Telindus.

Deze nieuwe manier van werken heeft een zeer grote impact op de veiligheid en continuïteit van de IT-infrastructuur van onderwijsinstellingen. De performance en stabiliteit komen namelijk onder druk te staan wanneer meer applicaties en meer mensen gebruikmaken van de resources. En wanneer je met vele duizenden mensen op afstand werkt, neemt in potentie het aantal kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur toe. Daar moet je als instelling op voorbereid zijn. Telindus heeft daarvoor de oplossingen in huis, wat bevestigd wordt door aansprekende referenties in deze sector.

Flexibel en wendbare onderwijsinstellingen

Jordan van Bruggen, Segment Lead Healthcare & Education bij Telindus vult aan: “Wij hebben inzicht in alle uitdagingen en kunnen de vertaalslag maken naar de juiste netwerk- en security-oplossingen voor het onderwijs. Het feit dat we al succesvol zijn bij diverse onderwijsinstellingen toont aan dat onze oplossingen, en onze kennis en ervaring gewaardeerd worden. En dit wordt bevestigd door het winnen van deze aanbesteding.

Wij richten ons op producten en diensten die onafhankelijk zijn van systemen van de onderwijsinstellingen. En dat is exact waar Telindus in uitblinkt”, vervolgt Jordan. “Wij zorgen ervoor dat de netwerk- en informatiebeveiliging goed is ingericht, waarbij we tegelijkertijd garanderen dat de onderwijsinstelling flexibel en wendbaar blijft. Wat je wilt voorkomen is dat je door securitymaatregelen stil blijft staan als organisatie. In de visie van Telindus gaan security en innovatie hand in hand en deze visie en expertise delen wij graag met de deelnemers van LaPAN3.

Strategisch partner

Telindus heeft een reeks oplossingen ontwikkeld rondom de pijlers Prevent, Detect, Respond en React. Van firewalls tot DNS en van endpoint protection tot multi-factor authenticatie. “We hebben het over netwerksecurity in de breedste zin van het woord. Tegelijkertijd is Telindus de strategisch partner die meedenkt in de strategie en ambitie van een onderwijsinstelling. Waar wil de onderwijsinstelling over een aantal jaar staan? Welke security- en netwerkoplossingen zijn daarvoor nodig? Telindus denkt vanuit de bedrijfsprocessen van organisaties en we zijn van grote toegevoegde waarde voor deze onderwijsinstellingen”, besluit Judith.