Cisco benoemt Telindus tot SASE Lighthouse Partner

Nauwe samenwerking aan de cloud security- en connectivity oplossing van de toekomst

Cisco benoemt Telindus tot SASE Lighthouse Partner

Utrecht – 29 november 2022 – Strategisch IT-partner Telindus is door Cisco benoemd tot SASE Lighthouse Partner. Daarmee behoort Telindus tot een select gezelschap Cisco-partners die van Cisco volledige ondersteuning krijgen om de Secure Access Service Edge (SASE) propositie verder uit te breiden en succesvol in de markt te zetten. Dit exclusieve partnership werd bezegeld tijdens een bezoek van Dushyant Sukhija, bij Cisco wereldwijd verantwoordelijk voor dit partnerprogramma, aan het SASE event van Telindus.

SASE combineert networking en security functies in de cloud voor naadloze, veilige toegang tot toepassingen, ongeacht tijd of plaats. Dit alles wordt aangeboden als één gecombineerde en geïntegreerde clouddienst. Sinds de introductie van de term en het concept door Gartner in 2019 is SASE aan een opmars bezig, mede gevoed door de toename van het hybride werken. Medewerkers hebben hiermee optimaal toegang tot data en applicaties, waarbij cybersecurity is gewaarborgd. Daarnaast kunnen organisaties met SASE vorm en inhoud geven aan hun zero trust-beleid. Het feit dat SASE als één geïntegreerde managed cloudservice wordt aangeboden, verhoogt de populariteit aanzienlijk.

Transitie naar SASE

Telindus heeft de kracht van SASE voor haar klanten al in een vroeg stadium erkend. Inmiddels is op basis van de networking- en securityoplossingen van Cisco een compleet SASE-portfolio ontwikkeld, dat onlangs is gelanceerd. Managed SD-WAN wordt hierbij aangevuld door verschillende managed security oplossingen, zoals Next Generation Firewall en Cloud Access Security Broker. “We merken dat organisaties enthousiast zijn over het concept en de oplossingen achter SASE. Maar vaak zien zij de transitie van de bestaande, traditionele networking en security-omgeving naar de geïntegreerde, managed infrastructuur van SASE als een uitdaging. Om deze transitie soepel te laten verlopen en SASE nog beter te vermarkten, gaat Cisco met een select gezelschap partners een intensieve samenwerking aan”, vertelt Rogier Homburg, bij Cisco verantwoordelijk voor Business Development met Managed Service Providers in EMEA.

Roadmap naar SASE

In dit Lighthouse partnerprogramma stelt Cisco resources ter beschikking die Telindus in staat stellen de SASE-propositie te versterken en aan te bieden bij (potentiële) klanten. Hierbij kan gedacht worden aan trainingen en bootcamps voor ontwikkelaars, engineers en architects en aan sales en pres-sales ondersteuning. Homburg: “We gaan als partners samen met de klant in gesprek en stippelen zo met al onze gezamenlijke ervaring de roadmap naar SASE uit. Vervolgens is het aan Telindus om de voordelen van SASE ten volle te benutten voor de klant.” Inmiddels hebben de eerste klanten de opdracht met Telindus getekend om een SASE-dienst te implementeren.

Uitgebreide kennis in networking, security en cloud

De selectie van Telindus voor dit SASE Lighthouse programma is gebaseerd op een aantal kwaliteiten, stelt Dushyant Sukhija van Cisco. “Telindus heeft een duidelijke focus en commitment op SASE en op managed services in het bijzonder. Daarnaast kan Telindus vertrouwen op uitgebreide kennis op alle disciplines die met SASE geïntegreerd worden: networking, security en cloud. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we SASE gezamenlijk nog beter kunnen positioneren en de continuïteit en de productiviteit van hybride werkende organisaties met SASE kunnen faciliteren.”

Joris Leupen, CEO van Telindus, is erg trots op het feit te zijn geselecteerd voor het SASE Lighthouse programma van Cisco. “We merken dat we met onze managed services rondom SASE echt toegevoegde waarde kunnen leveren bij klanten. Met de technologie die we nu van Cisco aangeboden krijgen, kunnen we onze diensten uitbreiden en de kwaliteit van onze managed services rondom networking en security naar een nog hoger peil brengen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking en met mij, al onze SASE-experts.”

Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd Inspiration Center, waar innovatie centraal staat en de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden.

Voor meer informatie bezoek telindus.nl of volg Telindus via Twitter en LinkedIn.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.