Telindus behaalt ISAE 3402 type 2

Nieuws

ISAE 3402 type 2 bevestigt kwaliteit en betrouwbaarheid managed services Telindus

In de IT valt de business case voor het uitbesteden van het beheer van (delen van) de IT-infrastructuur vaak gunstig uit. Telindus heeft hier een sterk portfolio voor opgebouwd. Om de klant het vertrouwen te geven dat het beheer van de IT-omgeving bij ons in goede handen is, heeft Telindus onlangs een nieuwe ISAE 3402 type 2 verklaring over 2021 behaald.

Verklaring zonder onthoudingen

Recentelijk heeft Telindus bezoek gehad van auditors die onderzoek hebben gedaan naar de Managed Services. Zij doen dit in de vorm van een ISAE 3402 audit. Hierin wordt onderzocht of we onze managed diensten consequent op dezelfde manier uitvoeren. Zij noemen dit opzet (het is beschreven), bestaan (er zijn voorbeelden van) en werking. Met werking bedoelen we dat we kunnen laten zien dat als de auditors een steekproef nemen elke case hetzelfde wordt afgehandeld. Dat geldt onder andere voor ons incident management, change management, configuratie management en SLA-management. Daarnaast kijken ze naar general IT controls en logical access management. “Het betreft dus een breed en diepgaand onderzoek”, vertelt Hanco de Labije, manager KVGM en MVO bij Telindus. “Het resultaat is een verklaring zonder onthoudingen. En daar mogen we best trots op zijn.”

ISAE 3402 is onmisbaar

In 2019 heeft Telindus al het ISAE 3402 type 1 certificaat behaald. Dit is gericht op één meetmoment. Telindus heeft nu over een langere periode aangetoond aan de voorwaarden te voldoen en beschikt sinds 2020 over de ISAE 3402 type 2. De ISAE is vooral van belang voor klanten in de financiële sector en bij de overheid. Deze organisaties hebben te maken met wetgeving die hen dwingt afspraken met externe dienstverleners te documenteren. Denk hierbij aan gemeenten, politie, pensioenfondsen of banken. Welke regels, procedures en controlemechanismen zijn er overeengekomen? Wat zijn de SLA’s? Dit is allemaal vastgelegd in de rapportage die hoort bij ISAE 3402 type 1 en 2. “Accountants die de jaarrekening beoordelen, beschouwen dit document als onmisbaar wanneer hun cliënt inderdaad IT-services heeft uitbesteed. En bij aanbestedingen in de overheidssector is de ISAE 3402 type 2 steeds vaker een harde eis”, legt Hanco de Labije uit. “Logisch dus dat Telindus veel tijd en energie heeft gestoken in het verkrijgen van deze belangrijke verklaring van de onafhankelijke accountant.”

Betrouwbare IT-serviceorganisatie

“We waren al een betrouwbare IT-serviceorganisatie, maar nu hebben we ook aantoonbaar alle procedures op orde. We hebben een waardevolle ‘license to operate’ waarmee we als Telindus grote gebruikersorganisaties aan ons kunnen binden”, besluit Hanco.

“We waren al een betrouwbare IT-serviceorganisatie, maar nu hebben we ook aantoonbaar alle procedures op orde. We hebben een waardevolle ‘license to operate’ waarmee we als Telindus grote gebruikersorganisaties aan ons kunnen binden”

Hanco de Labije
Telindus
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.