Eurotransplant migreert naar toekomstbestendige infrastructuur met Telindus

Nieuws

Eurotransplant migreert naar toekomstbestendige infrastructuur met Telindus

18 mei 2021, Utrecht

Eurotransplant stond voor de uitdaging in zeer korte tijd de IT-omgeving te migreren en toekomstbestendig te maken. Met behulp van Telindus, de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms zijn datacenter, networking en security vernieuwd, waarmee de basis is gelegd voor een infrastructuur die klaar is voor de cloud en die Eurotransplant in staat stelt de dienstverlening verder te verbeteren.

Eurotransplant is verantwoordelijk voor de allocatie van donororganen voor een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Zo faciliteerde het in Leiden gevestigde Eurotransplant in 2020 de transplantatie van 6.350 organen. Eurotransplant heeft een technologische infrastructuur ontwikkeld die dit 24/7 mogelijk maakt. Continuïteit en betrouwbaarheid hebben topprioriteit. Om de IT-omgeving klaar voor de toekomst te maken, heeft Eurotransplant een verhuizing aangegrepen om zowel datacenter, networking en security te vernieuwen. Telindus trad hierbij op als strategisch partner.

Omvangrijke migratie

Telindus voerde in de eerste plaats een assessment uit om vast te stellen in hoeverre Eurotransplant klaar was voor de cloud. Robert van Duyn, manager IT Infrastructuur bij Eurotransplant, is overtuigd van het feit dat de toekomst van IT in de cloud ligt en dus wilde hij er zeker van zijn dat daarvoor alle voorwaarden werden ingevuld. Van Duyn stippelde vervolgens een roadmap uit waarvan de belangrijkste stappen direct de eerste maanden gezet werden. “Daarbij kun je denken aan het betrekken van een extern datacenter, uiteraard redundant uitgevoerd, waar we verzekerd zijn van business continuïteit, disaster recovery en optimale fysieke toegangsbeveiliging. Vervolgens hebben we de verbindingen naar het datacenter opgewaardeerd met dark fiber, zodat we kunnen rekenen op hoge snelheden en lage latency. Deze verbindingen zijn voorzien van encryptie, om het kwaadwillenden zo moeilijk mogelijk te maken om onderweg data af te tappen. In het nieuwe pand zijn vervolgens ook alle netwerken aangelegd volgens de nieuwste standaarden. Ik ben er trots op dat we deze omvangrijke migratie zonder downtime in zo’n strak tijdsbestek hebben gerealiseerd met Telindus.”

Cloud ready

Eurotransplant beschikt nu over een infrastructuur die niet alleen cloud ready is, maar ook innovaties met technologieën als artificial intelligence en Internet of Things mogelijk maakt. Van Duyn: “Zo kunnen we bijvoorbeeld slimmer te werk gaan met alle data waar we over beschikken en kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren. Datacenter, networking en security zijn nu zo georganiseerd dat we ook in de toekomst efficiënt, effectief en veilig kunnen werken.”

Bas ter Heurne, Directeur Go to Market bij Telindus: “Je ziet hoe belangrijk business continuïteit is voor een organisatie als Eurotransplant. Het is letterlijk van levensbelang. Het is te prijzen dat men ondanks het korte tijdsbestek heeft besloten een fysieke verhuizing aan te grijpen om de IT-infrastructuur in al zijn facetten te optimaliseren. Eurotransplant heeft daarmee één aanspreekpunt voor alle IT-infrastructuur gerelateerde vraagstukken.” Telindus is erg trots dat we hierbij een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren en als strategisch partner hebben samengewerkt aan het toekomstbestendig maken van de organisatie.”

 

Dit persbericht is ook gepubliceerd op Techvisor.