Telindus draagt bij aan digitale netwerkverbindingen tussen luchthavens voor Luchtverkeersleiding Nederland

In opdracht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) verzorgt Telindus, in samenwerking met Eurofiber, E-VPN datacommunicatiediensten

Telindus draagt bij aan digitale netwerkverbindingen tussen luchthavens voor Luchtverkeersleiding Nederland

Utrecht, februari 2023 – Strategisch IT-partner Telindus verzorgt, in samenwerking met telecommunicatiespecialist Eurofiber, E-VPN datacommunicatiediensten tussen de Nederlandse vliegvelden waar Luchtverkeersleiding Nederland (NVNL) luchtverkeersleiding geeft. Deze opdracht omvat het aanleggen, uitbreiden en het onderhouden van benodigde glasvezelinfrastructuur. Het gaat hierbij om de luchthavens Schiphol, Rotterdam The Hague, Maastricht Aachen, Lelystad en Groningen.

Inspelen op toekomstige datastromen

Telindus en partner Eurofiber bouwen en beheren tussen vliegvelden voor LVNL een tweevoudig redundant glasvezelnetwerk inclusief een intelligent DWDM- (Dense Wavelength Division Multiplexing) en Ethernet netwerk. Hiermee beschikt LVNL over een netwerk met de hoogste beschikbaarheid en de mogelijkheid om flexibel om te gaan met huidige en toekomstige datastromen. Telindus verleent ondersteuning op deze dienst vanuit haar Service Management Center (SMC). De overeenkomst heeft een looptijd van zes jaar, met potentiële verlengingsopties van drie maal twee jaar. De eerste opleveringen van de sites Schiphol en Lelystad staan gepland voor juni 2023.

“Om de ambities van LVNL te kunnen waarmaken, zijn we afhankelijk van een goede infrastructuur. Bij de ontwikkeling van onze systemen spelen betrouwbaarheid, robuustheid en beschikbaarheid van het netwerk een prominente rol”, zegt Edward Schaap, Manager CNS & Infrastructuur bij LVNL. “Dit landelijke netwerk geeft LVNL de mogelijkheid om de dienstverlening op en naar de regio uit te breiden en continuïteit te blijven garanderen. Een goed voorbeeld hiervan is het Voice Communicatie Systeem (VCS). Dit VCS wordt centraal opgebouwd op Schiphol en door de netwerkstructuur ook toepasbaar gemaakt voor vliegvelden in de regio. Hiervoor is geen standalone lokaalsysteem meer nodig en dat bespaart kosten. Ik ben blij dat we voor deze netwerkinfrastructuur een partnership met Telindus en Eurofiber aangaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij deze managed service voor LVNL kunnen leveren en ik kijk uit naar de samenwerking.”

“Ik ben blij dat Luchtverkeersleiding Nederland dit project aan Telindus toevertrouwt”, zegt Tom Engels, Propositielead Smart Infra Networking bij Telindus. “Deze samenwerking staat garant voor innovatieve netwerkoplossingen die zorgen voor businesscontinuïteit en optimale veiligheid. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met Eurofiber de juiste kennis in huis hebben om toekomstbestendige datacommunicatiediensten te verzorgen.”

Over Telindus
Telindus is dé partner van de flexibele organisatie van de toekomst. In een tijd waarin organisaties zoeken naar zekerheid en stabiliteit legt Telindus met de juiste IT-infrastructuur hiervoor het fundament. Met dit fundament verwijder je als organisatie de obstakels die wendbaarheid en innovatie in de weg staan. Zo is het mogelijk invulling te geven aan de doelstellingen en ambities van jouw organisatie, als het gaat om people, process, planet en technology. Telindus bouwt de optimale IT-infrastructuur op uit drie componenten: networking, cloud en datacenter, en cybersecurity. Een toekomstbestendig netwerk groeit mee met de ambities van de organisatie. Optimale integratie van je IT-landschap met de cloud ondersteunt de business van morgen. En met security leg je de basis voor een succesvolle bedrijfsvoering, zonder concessies te doen aan de user experience. Dit zijn de drie pijlers onder de organisatie van de toekomst. Telindus is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot een expert in de IT-infrastructuur en dat heeft geresulteerd in een aansprekend track record in de industrie, zakelijke en financiële dienstverlening, de zorg, overheid en in het onderwijs. De unieke, integrale benadering van networking, cloud en security van Telindus maakt het mogelijk dat organisaties excelleren en accelereren, ook nu de uitdagingen groot zijn. Telindus kan daarbij terugvallen op een breed netwerk van strategische partners die geavanceerde oplossingen bieden. Telindus is onderdeel van Proximus.

Volg Telindus via Twitter en LinkedIn.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.