Telindus wint de Sustainability & Social Impact Partner of the Year 2021 award van Cisco

Nieuws

Telindus wint de Sustainability & Social Impact Partner of the Year 2021 award van Cisco

Telindus heeft de Cisco Sustainability & Social Impact Partner of the Year 2021 award gewonnen. Dit maakte Cisco bekend op 4 november jl. tijdens een virtuele award uitreiking. Deze award is de bevestiging van alle inspanningen die Telindus verricht om uit te groeien tot de duurzaamste IT provider van Nederland. Telindus is dan ook erg trots op deze award.

Cisco was stellig in zijn beoordeling: “Bij onze partner Telindus staat duurzaamheid centraal in de kern van het bedrijf. Door duurzaamheid in hun eigen strategie te omarmen, dragen ze deze doelstelling ook succesvol uit naar de markt. Het werk van Telindus sluit naadloos aan op de Net Zero missie van Cisco. Door samen op te trekken kan Cisco veel van Telindus leren, en vice versa.”

Mooie erkenning

Joris Leupen, CEO van Telindus, is blij met deze erkenning. “Dit is een kroon op onze inzet van de afgelopen jaren om de duurzaamste IT provider van Nederland zijn. Ik dank alle collega’s die zich hiervoor extra hebben ingezet en dit zichtbaar hebben gemaakt. Cisco ziet ons als voorloper op het gebied van duurzaamheid en wil graag van ons leren en aansluiten op onze initiatieven. Dit is een heel mooie erkenning voor wat in mijn ogen een zeer belangrijk onderwerp is, nu en in de komende decennia.”

Duurzaamheid en social return gaan hand in hand

Hanco de Labije, manager KVGM en MVO bij Telindus, is bij Telindus nauw betrokken bij alle initiatieven rondom duurzaamheid en social return. Hij legt uit dat de Sustainability & Social Impact Partner of the Year 2021 award van Cisco onder andere te danken is aan het project dat Telindus uitvoert in samenwerking meteen grote Nederlandse gemeente. Telindus ontwikkelt  een innovatieve oplossing voor de connectiviteit en digitale weerbaarheid van deze gemeente. “Duurzaamheid was een belangrijk element in de aanbesteding en daar geven we nu handen en voeten aan. Bijvoorbeeld door hardware die we vervangen opnieuw te gebruiken, waardoor we een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Voor deze activiteiten werken we samen met een partner die mensen inschakelt met een afstand tot de arbeidsmarkt. Duurzaamheid en social return gaan zo hand in hand. We merken dat steeds meer opdrachtgevers en klanten hier veel waarde aan hechten. Dat sluit goed aan bij de strategische keuzes van Telindus. De Cisco award geeft ons hierbij een nieuwe boost”, aldus Hanco de Labije.

Hanco sluit af met de opmerking dat het werken en denken in termen van duurzaamheid en social responsibility nooit af is. “We blijven verder zoeken naar mogelijkheden om onze inspanningen te intensiveren, samen met onze klanten. Ook intern. Er liggen nog voldoende uitdagingen.”

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.